Blijft je borstel in je haar hangen omdat er te veel klitten in zitten? Of kom je net uit bed stappen en is je haar alweer mega vet, terwijl je gisteren je haren nog hebt gewassen? Iedereen heeft natuurlijk wel eens een ‘bad hair day’, maar ongezond haar is nooit leuk. Hoe zorg je er dan voor dat je dit keer wel je haren kan kammen zonder dat je borstel erin blijft hangen? Of dat je wel gewoon uit bed kan stappen, zonder dat je haar gek blijft staan van het vet? Lees snel verder hoe jij jou haar gezond houdt!

Less is more

Iedereen kent de uitdrukking ‘less is more’ wel, deze kom je namelijk vaak tegen. Ook voor je haren geldt deze uitdrukking. Hoe minder je gebruikt, hoe beter. Sommige vrouwen smeren allerlei verschillende producten in hun haar, omdat ze denken dat dat goed is. Maar juist het tegenovergestelde is waar, je moet zo min mogelijk producten in je haar smeren, omdat je haren zelf het werk moeten doen. Natuurlijk moet je je haren wassen en kun je er zeker wel olie of conditioner in doen. Maar een halve pot in je haren gooien werkt averechts. Gebruik een klein pompje van alles en dat is zeker voldoende.

Was je haar niet te vaak

Te veel shampoo of conditioner in je haar is dus niet goed voor je haar, maar daarnaast is het ook slecht voor je haar om deze te vaak te wassen. Dit kan soms best een uitdaging zijn, vooral wanneer je veel sport. Als je sport en vaak hard aan het zweten bent, kan het lastig zijn om je haren niet elke keer te wassen. Wat je dan het beste kunt doen is dan wel je haren gewoon uitspoelen, maar geen shampoo of conditioner erin doen. Zo spoel je toch het zweet eruit, maar hoef je het niet weer te wassen.

Gebruik de juiste producten

Naast dat het dus belangrijk is dat je niet te veel in je haar gooit, is het ook belangrijk dat wanneer je iets in je haar doet, dit ook het juiste product voor jouw haar is. Elk mens heeft weer een ander haartype. Zo kun je dus heel snel vette haren hebben, maar er zijn ook mensen die juist last hebben van droog haar. Daarom moet je goed kijken naar jou type haar en welke producten hier goed bij passen. Wanneer je je haren hebt gekleurd, moet je ook nog opletten naar verschillende ingrediënten in shampoos. Sommige ingrediënten kunnen er namelijk voor zorgen dat je kleur sneller vervaagt. Dus ga op zoek naar producten die je kleur juist sterk houden en niet laten vervagen. 123 hair heeft verschillende haarproducten en een heel uitgebreid assortiment.