Je wordt er op Instagram zo ongeveer mee gestalkt, en zelfs de recepten in de supermarkt zijn er zo nu en dan op gefocust; kies voor meal preppen. Het lijkt wel of je geen gezond leven meer kan leven als je niet op zondagavond je havermout in de koelkast hebt staan en je lunch voor de aankomende drie dagen in verschillende broodtrommels van MyMepal hebt klaarstaan.

Hoewel we de gek er mee kunnen aansteken, kent het voorbereiden van je maaltijd toch zeker een hele hoop voordelen. We nemen je graag mee door het rijtje; hoef je je voortaan niet meer schuldig te voelen als je het op Instagram voorbij ziet komen, want jouw gerechten voor aankomende weken staan op dat moment al lekker klaar in de koelkast! 

Kies bewust, kies gezond

Als je op de calorietjes wil letten, of überhaupt gezonde keuzes wat betreft voeding wil maken, dan kan het voorbereiden van je eten daar heel goed bij helpen. Op het moment dat jij je gerechten al klaar hebt staan in de koelkast – en je deze ook daadwerkelijk eet de dagen daarna – kan je voor die gerechten in ieder geval geen verkeerde (ongezonde) beslissingen meer nemen. Eerlijk is eerlijk, iedereen komt wel eens uitgeblust thuis van werk, en om nou dan nog lang in de keuken te moeten staan? Vaak is een pizzaatje de ideale oplossing; als je jouw maaltijd alleen nog maar in de magnetron hoeft te schuiven is dit een ontzettend goed en gezond alternatief voor die pizza!

Tijd winnen!

Door op zondagmiddag de keuken in te duiken en lekker een aantal gerechten, voor bijvoorbeeld de lunch én avondeten klaar te maken, zal je merken dat je doordeweeks veel meer tijd over houdt. Kan je en langer blijven liggen ’s ochtends, hoef je de supermarkt niet meer in na een lange werkdag en houd je bij thuiskomst na werk meer tijd over voor leukere dingen dan koken!

Een ritme creëren

Misschien vind je het wel heel saai klinken dat je op zondagmiddag al weet wat je woensdagavond gaat eten, en past zo’n ritme ook helemaal niet bij jouw levensstijl. Toch is het goed om te weten dat juist zo’n ritme veel voordelen voor jouw gezondheid heeft! Zo zal je minder stress ervaren, en geef je je lichaam meer rust. Daarnaast biedt je jezelf meer controle, en zal je dus ook je hoofd meer rust geven.