Tijdens de coronacrisis zaten we met z’n allen massaal op dating apps. Want hoe moest je anders een nieuwe vriend/vriendin, partner of scharrel ontmoeten? Van Tinder tot Lexa: er zijn de laatste jaren honderden verschillende dating apps bijgekomen. Iedere app heeft zo zijn eigen kenmerken en is niet altijd geschikt voor iedereen. In dit artikel zetten we de 3 populairste dating apps voor jongeren op een rij. Misschien zit er wel een geschikte voor je tussen. 

Tinder blijft het populairst

Inmiddels is bijna iedereen wel bekend met Tinder. Zelfs single oma’s en opa’s maken gebruik van dit platform. Tinder was vrijwel de eerste dating app die op de markt kwam en zorgde ervoor dat mensen eenvoudig in contact konden komen met anderen voor een relatie, scharrel of seksafspraak. Tinder is de meest bekende en grootste dating app in Nederland. Ook iedereen kent het fenomeen ‘swipen’ wel. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts. Heeft diegene jou ook naar rechts geswiped, dan hebben jullie een match en kan het gesprek beginnen. 

Bumble: de vrouw maakt de eerste move

Bumble is in de coronatijd erg populair geworden in Nederland. Deze dating app lijkt heel erg op Tinder, je moet namelijk ook swipen om een match te krijgen. Maar toch is het niet helemaal hetzelfde; de vrouw moet namelijk de eerste stap zetten en het gesprek starten. Als de vrouw een berichtje heeft gestuurd, krijgt de man 24 uur om te reageren. Doet hij dit niet? Dan verdwijnt de match. 

Bovendien richt Bumble zich niet alleen op het vinden van een relatie of scharrel, maar ook op het ontmoeten van nieuwe vrienden. 

Inner Circle: betaalde app

Inner Circle is misschien iets minder populair dan Tinder en Bumble. Dit komt waarschijnlijk doordat je gekeurd moet worden voordat je de dating app mag gebruiken. Je vult een vragenlijst in over jezelf en als je goedgekeurd wordt, ben je er echter nog niet. Je moet namelijk 20 euro per maand betalen om de app daadwerkelijk te kunnen gebruiken. 

Een profiel op Inner Circle is uitgebreider dan een profiel op Tinder en Bumble. Het bestaat namelijk niet alleen uit foto’s. Daarnaast heb je helemaal geen match nodig om met iemand te praten.
Wil je weten wat de beste dating app van 2022 is? Of ben je benieuwd welke app het beste bij jou past? Je kunt datingsites vergelijken op verschillende aspecten. Kijk bijvoorbeeld naar de gebruiksvriendelijkheid, de kosten en de doelgroep van de app.