Wil je iemand een cadeau geven om te tonen hoeveel je van diegene houdt? Dit kan ook met een klein budget, want je hoeft niet altijd groots uit te pakken. Met een eigen gemaakt cadeau of kleiner cadeau kun je al heel veel liefde tonen. De eerste stap tot een perfecte Valentijnsdag: vraag of ze je valentijn willen zijn. Stap twee: lees deze blog en vind het unieke cadeau die het best past bij jouw valentijn!

  1. Kaars met een boodschap

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Maak dan een kaars met een persoonlijke boodschap of foto erin. Dit kun je doen door een kaars om te smelten. Schrijf eerst een persoonlijke boodschap of print een foto uit. Vervolgens smelt je het kaarsvet om, bewaar dit in een verwarmde pan zodat je het makkelijk kan overgieten. Plaats de boodschap of foto in het midden van het glas en giet het kaarsvet erbij. Wanneer het kaarsvet hard is geworden kun je het inpakken en geven aan je valentijn.

  1. Homemade bodyscrub

Zoek je een duurzame oplossingen voor zowel het milieu als je portemonnee? Dan is dit het valentijnscadeau om te maken. Herbruik een sterke verpakking van een oude bodylotion of een ander beauty product. Zorg dat je het goed schoonmaakt, zodat de bodyscrub er in kan. De ingrediënten die je nodig hebt voor de bodyscrub: suiker, olijfolie, honing, en een paar druppels essentiele oliën. Mix deze ingrediënten samen en schep het in de verpakking. Zo simpel is het om je eigen bodyscrub te maken.

  1. Snoep

Houd je valentijn van snoep? Verras ze met een persoonlijke snoep mix. Verzamel alle favorieten snoepsoorten van je valentijn. Je kunt er ook nog typisch Valentijnsdag snoep bij toevoegen zoals hartjes snoep. Je maakt het snoepcadeau helemaal af als je er ook nog een handgeschreven brief aan toevoegt.

  1. Zelfgemaakte bonbons

Weet je niet welk cadeau je moet geven aan je valentijn? Dan is chocolade altijd een goed idee! Het maken van zelfgemaakte bonbons is wel iets leuker dan het kopen van een reep in  de supermarkt, dus zorg ervoor dat je creatief bezig gaat in de keuken. Denk aan smaken die je valentijn lekker vindt, misschien houdt hij of zij van Oreo bonbons, karamel bonbons, of dip aardbeien in chocolade.

  1. Gepersonaliseerd fotoboek

Herbruik een boek die je niet meer leest of vouw je eigen fotoboek van jullie favorieten momenten samen. Dit kan je valentijn voor altijd bewaren en het kost alleen een beetje knutselwerk om een gepersonaliseerd fotoboek te maken. Zo kun je samen met je valentijn terugblikken naar jullie favorieten momenten samen.

  1. Maak je eigen bos bloemen

Bloemen zijn altijd goed! Nog leuker is het als je zelf een bos bloemen schikt voor je valentijn. Ga naar je dichtstbijzijnde florist om bloemen te kopen of pluk een paar bloemen buiten. Let dan wel op dat je niet alles kaal plukt, neem een paar verschillende bloemen mee. Zo zorg je ervoor dat de natuur gezond blijft en dan is je valentijn ook gelukkig met een uniek boeket.