Categorie: Lifestyle

Lifestule blog: wat is het?
Lifestyleblogs zijn anders dan elk ander type blog dat er is. Ze hebben de neiging om zich te concentreren op wat meer visueel zijn en ervoor te zorgen dat ze afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken om hun activiteiten en interesses te laten zien. Als je het woord ‘levensstijl’ daadwerkelijk opzoekt in het woordenboek, betekent dit letterlijk dat het de manier is waarop een persoon of een groep leeft. Worden er verhalen verteld? Ja. Worden er ervaringen besproken en besproken? Ja. Zullen er emoties en verhalen zijn die hier en daar kunnen worden besproken? Kan zijn…maar, wat een lifestyleblog onderscheidt van elk ander type blog, is dat het zich richt op interesses en activiteiten, en minder op ‘verhalen vertellen’ of een persoonlijke connectie proberen te maken met woorden en emoties voor de lezer. Hoewel er overeenkomsten kunnen zijn tussen een lifestyleblog en een persoonlijke blog, zijn de twee eigenlijk heel verschillend.

lifestyleblog & persoonlijk blog – het verschil?
Begrijp eerst en vooral 100% : een lifestyleblog is geen persoonlijke blog of een plek om een ​​dagboek van je leven te laten zien. Wanneer een blog overgaat in persoonlijke verhalen en emoties, wordt het nu opgenomen in het rijk van een persoonlijke blog. Hoewel er veel populaire persoonlijke blogs zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat ze totaal anders zijn dan een lifestyleblog. Nu we dat begrepen hebben …

Deze twee typen blogs zijn beide super succesvol in de blog-industrie. Als je echter naar de volgers en de betrokkenheid van het publiek kijkt, is het duidelijk dat ze voor elk een totaal ander publiek en een reeks volgers aantrekken. Zoals hierboven vermeld, richt lifestyle zich op interesses en activiteiten en vindt het leuke manieren om je binnen te halen, terwijl een persoonlijke blog manieren vindt om zichzelf, hun verhalen en hun leven met jou open te stellen door middel van hun schrijven. Meer dan waarschijnlijk was het van een persoonlijke blog waar de blogger iets ‘intiems’ over hun leven deelde dat je wellicht raakte en deelde terwijl ze hun hart en ziel uitstortten. Je eerste aanwijzing dat het uit een persoonlijke blog komt, is dat het een zogenoemd ‘sijpelende’ emotie is (en dat is helemaal niet erg, het is gewoon niet wat een lifestyleblogger normaal gesproken doet). Veel bloggers gebruiken kleine stukjes persoonlijk leven in hun blog om verhalen te vertellen in elk type blog (eten, lifestyle, mode, ambachten of zaken). Verhalen vertellen is een krachtig hulpmiddel om een ​​band met uw publiek op te bouwen, maar alleen in een persoonlijke blog staat het centraal.

Een andere manier waarop je doorgaans kunt zien dat u zich op een lifestyleblog hebt gewaagd, is dat deze voor het grootste deel op een gemakkelijk leesbare manier is ingedeeld, met veel lichte kleuren als achtergrond. Het hebben van een lifestyle-blog betekent dat je foto’s moeten “knallen” en in het oog moeten springen, en een manier om dat te laten gebeuren is door ze licht en helder op een willekeurige plaats op de blog te plaatsen.