Het vinden van het juiste overhemd is zo makkelijk nog niet. Er zijn allerlei soorten modellen, kleuren en stoffen. Heb je eindelijk het perfecte overhemd gevonden? Of deze nu voor speciale gelegenheden of voor elke dag is: je wilt hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je hemd langer meegaat? Hieronder delen we drie tips waarmee jouw overhemd er als nieuw uit blijft zien. 

1. Kies voor een overhemd van goede kwaliteit

Overhemden komen in allerlei prijsklassen. De duurste variant hoeft echter niet altijd de beste te zijn. Kijk daarom niet alleen naar de prijs als je gaat shoppen, maar bestudeer ook de kwaliteit van het materiaal. Voel de stof en neem altijd een kijkje in het label. Hierin vind je de materialen waarvan het overhemd is gemaakt. Kijk of de knopen stevig zijn bevestigd en de stiksels netjes zijn afgewerkt, dit zegt veel over de kwaliteit. Het Profuomo overhemd is een goed voorbeeld van een betaalbaar, maar kwalitatief goed hemd. 

2. Wees voorzichtig met wassen

Voordat je het overhemd in de was gooit, is het verstandig om jezelf af te vragen of dit wel echt nodig is. Gemiddeld kun je een overhemd namelijk drie keer dragen voordat je deze hoeft te wassen. 

Hoe vaker je een hemd wast, hoe sneller deze gaat slijten. Zweet je snel? Draag dan bijvoorbeeld een onderhemd, zodat deze het zweet opvangt. 

En als je het hemd wel gaat wassen, wees dan voorzichtig en volg altijd de voorschriften op het etiket. Zet de wasmachine maximaal op 40 graden en stop het overhemd niet met handdoeken of jeans in de was. 

3. Stop je overhemd nooit in de droger

Om het overhemd voor hem zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk dat je deze nooit in de droger stopt. De hoge temperaturen van de droger kunnen het materiaal van het shirt beschadigen. Het overhemd krimpt, voelt minder zacht aan en de kleur vervaagd: dit wil je natuurlijk voorkomen. Door het overhemd gewoon in de lucht te laten drogen, kun je deze veel langer dragen