Ballonvaren vanaf Venlo de grens over Vaar in een luchtballon over één van de grootste gemeenten van Limburg. Deze voormalig belangrijke handelsstad is ten prooi gevallen aan verschillende bezetters. Deze gebeurtenissen zorgen samen voor de op- en afbouw van de stad. Bekijk de historie van Venlo van boven.

Pronkstuk van Venlo vanuit een luchtballon bekijken

Tot aan 1867 was Venlo een vestingstad met stadsmuren. Door ruimtegebrek zijn de muren na deze tijd afgebroken om meer ruimte te maken voor nieuwe bewoners. Tijdens het afbreken van de stadsmuren telde de stad ruim 8000 die in 950 huizen woonden. Tijd voor meer ruimte dus! De eerste nieuwe wijken waren het Rosarium en de huizen ten noorden van de Bolwaterstraat. Naast de grote verbouwingen rondom de stad, is het pronkstuk van de stad, het stadhuis ook aan veel bouwwerkzaamheden onderhevig geweest. Zo heeft het gebouw verschillende functies gehad; politiebureau, brandweerkazerne, gevangenis, eierveiling en vanaf 1899 zat het Centraal Bureau der Telephoon in het stadhuis. Tijdens een ballonvaart heb je de kans om dit bijzondere gebouw vanuit een unieke hoek te bekijken. Kun je ook zien in welk gedeelte van de stad nog een deel van de stadsmuur bewaard is gebleven?

Bezienswaardigheden in de omgeving van Venlo

Wat denk je van het Kloosterdorp Steyl waar zich een missiemuseum, drukkerij en botanische tuin bevindt. Met wat geluk voert de wind ons richting Arcen, de toeristische parel van de gemeente Venlo. Dit vestingstadje is erg populair onder toeristen. De geschiedenis van de streek is overduidelijk terug te vinden in dit pittoreske dorpje. Welke kant we ook opvaren, de provincie Limburg heeft ons veel moois te bieden. Glooiend heuvellandschap gevuld met bosrijke delen, heide en vennen. Varen we langs de oevers van de Maas richting Maastricht of juist opzij over de grens met Duitsland.

Deel het samen met jouw vrienden, familie of geliefde.