Het is weer bijna zover! Nog een paar weken wachten en dan komt de Goedheiligman weer aan in ons koude kikkerlandje. Voor kinderen een hele spannende tijd. Voor ons als ouders misschien nog wel meer. Er is immers nog genoeg te regelen voordat de zak vol cadeaus aan de deur wordt gezet. Want wat zal Sinterklaas aan iedereen in het gezin geven? Hoe blijf je elk jaar opnieuw weer origineel? Met de volgende tips helpen we je graag een beetje op weg.

Sinterklaas cadeautjes voor haar

Heb je geen idee wat je aan Sinterklaas moet vragen dit jaar? Of ben je juist op zoek naar cadeaus voor je moeder, zus, tante of vrouw? Als je zoekt op Sinterklaas cadeautjes vrouw, dan merk je direct op dat het aanbod heel groot en divers is. Hierdoor kan het ook wel een beetje overweldigend zijn. Want waar kies je dan voor? Je wilt niet met een prulletje aankomen die vervolgens eigenlijk direct ergens in een kastje belandt. Maar wat dan wel?

Allereerst is het goed om aan praktische dingen te denken. Heeft zij de afgelopen tijd wel eens laten vallen dat ze iets mist en nog moet kopen? Dan is het natuurlijk leuk om dit stiekem alvast voor haar te kopen. Vergeet niet dat Sinterklaas nog even duurt, dus je moet er wel zeker van zijn dat ze dit voor 5 december niet meer zelf koopt. Ook zijn er van die dingen waar je eigenlijk iedere vrouw wel een plezier mee doet. Denk bijvoorbeeld aan sieraden. Let er hierbij wel goed op welke sieraden ze eigenlijk al draagt en of er wel ruimte is voor een nieuw sieraad.

Weet je het helemaal niet meer? Kies er dan voor om een uitje cadeau te doen. Of een abonnement op de sportschool of een andere plek waar zij veelvuldig komt. Op die manier weet je zeker dat zij enorm van dit cadeau gaat genieten en hier misschien zelfs een hele tijd plezier van heeft.

Cadeaus voor hem

Cadeaus voor hem verzinnen is misschien wel even moeilijk. Zeker wanneer je dit elk jaar moet doen. Nu kun je de stoute schoenen aantrekken en hem persoonlijk vragen wat hij graag zou willen hebben. Als zijn antwoord echter steevast ‘ik hoef niets’ is, gaat dit alsnog erg lastig worden.

In dat geval is het slim om voor dingen te kiezen waarvan je zeker weet dat hij daarvan zal genieten. Denk bijvoorbeeld aan spannende gezelschapsspellen om met het hele gezin te doen, een leuke koffiemok, een horloge of een fotoalbum met leuke foto’s en knutsels van het hele gezin.

Inspiratie voor de kinderen

Meestal weten de kinderen heel goed wat ze aan Sinterklaas willen vragen. Hele speelgoedboekjes worden nageplozen en bijna al het speelgoed wordt aangekruist. Als ouder is het dan ook vaak lastig om een goede selectie te maken. Hierbij is het slim om de volgende stelregel te gebruiken: geef iets wat ze graag willen, iets wat praktisch is, iets om te lezen en iets om te dragen. Zo heb je meerdere cadeaus die allemaal een andere functie hebben. Zo wordt het geen overdaad aan spullen, hou je de kosten binnen de perken en vallen de cadeaus bij iedereen in de smaak.