Zoveel vrouwen zoveel smaken én zoveel verschillende trouwjurken. Een kanten trouwjurk is een geliefde trouwjurk vanwege de wel zeer romantische uitstraling onder andere. Maar past dat wel bij jou en wat zijn eigenlijk de voordelen van een kanten trouwjurk? We nemen het hier met je door.

Waarom kies je voor een kanten trouwjurk?

Trouwjurken zijn in zeer veel stijlen verkrijgbaar, van modern en ingetogen, tot de volledige prinsessenjurk. Bij een heuse ‘prinsessen trouwjurk’ denken we al snel aan een groots en meeslepende trouwjurk, met vooral veel tule en kant! Dat mag dan wel zo zijn, maar kanten details kom je in veel uiteenlopende modellen  trouwjurken tegen; een kanten trouwjurk is dus niet perse een ‘prinsessen trouwjurk’. Overigens bestaat een trouwjurk vrijwel nooit volledig uit kant; integendeel, kant wordt eerder in specifieke facetten verwerkt. Dit komt vooral omdat kant fragiel is en doorschijnend is. Daarom wordt er vaak gekozen om het bovenlijfje uit kant te laten bestaan.

Voordelen van kant

Waarom zou je kiezen voor overigens prachtige kanten details in je trouwjurk? Laten we de voordelen eens met je doornemen:

  • Kant is geen alledaagse stof, het is echt een luxeproduct: jouw trouwjurk krijgt dus een prachtig luxe uitstraling dankzij kant
  • Kant is licht elastisch verkrijgbaar en plooit weer net zo mooi terug. Je krijgt dus meer bewegingsvrijheid met een kanten bovenlijfje
  • In vroegere tijden werd kant met de hand vervaardigd, wat ook nog steeds geldt voor de echt dure designer trouwjurk
  • Het allergrootste voordeel van kant is de mooie elegante, romantische uitstraling: wat past er nu eigenlijk beter bij een trouwjurk dan kant?
  • Kant is prachtig te decoreren met pareltjes en strass, iets wat de trouwjurk zo nodig nóg romantischer en glamoureus maakt
  • Combineer de trouwjurk met kanten accessoires zoals prachtig lange handschoenen van kant – deze hoeven niet alle vingers te beslaan overigens, maar ook een kanten sluier is prachtig (hoewel deze traditioneel van tule is vervaardigd).
  • Het kant van het bovenlijf kan prachtig doorlopen in de trouwjapon, dit levert een spectaculair effect op

Wil jij er betoverend uitzien tijdens jullie bruiloft? In dat geval is een kanten trouwjurk een ware must! In praktisch ieder model trouwjurk is kant te verwerken. 

Kanten trouwjurk in vele stijlen

Op gebied van design lopen kanten trouwjurken, evenals overige trouwjurken, bijzonder uiteen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige, ranke trouwjapon (tip: roaring twenties stijl doet het erg goed), of juist voor een wat meer uitdagend model. Denk aan een hoge split in de trouwjurk en een bovenlijf met decolleté, van kant. Wil je voor de ultieme prinsessenlook gaan, dan kies je natuurlijk voor een trouwjurk met een kanten bovenlijf, wat vanaf de taille -dankzij tule- breed uitloopt in een echte assepoester jurk!