Een dagje shoppen Zo parkeer je voordelig je auto

Als je lekker een dagje gaat shoppen in de stad moet je je auto ergens parkeren. Er zijn erg veel verschillende parkeerplaatsen in verschillende steden. De ene zal een heel stuk duurder zijn dan dat een andere dat is. De meeste mensen vinden het niet heel fijn om heel veel geld uit te geven aan parkeren, daarvoor staan hier een aantal tips om goedkoop te kunnen parkeren.

Maak gebruik van park en ride

Iets wat in steeds meer steden beschikbaar is, is park en ride. Dit houd in dat je net buiten het centrum van een stad je auto parkeert en vanaf daar met een bus verder gaat. Dit is vaak een stuk goedkoper omdat je dus niet hoeft te parkeren in het centrum. De parkeerkosten zijn vaak maar een paar euro en dan moet je verder met de bus of tram deze moet je overigens zelf betalen. Dit is vaak niet zo’n lang stuk en kan dus ook al met een paar euro gebeuren. Je bent dan misschien 5 of 6 euro kwijt aan parkeerkosten om in de stad te komen. Dat is een heel stuk minder dan parkeren in het centrum waar het al gauw 20 euro wordt.

Parkeren in Amsterdam

Je auto parkeren in Amsterdam is niet normaal duur. Het is daar ook bijna niet te doen om een goede parkeerplek te vinden. Daar kun je dus echt beter langs de rand van het centrum staan. Er zijn best veel parkeerplaatsen waar je prima kunt staan. Goedkoop parkeren Amsterdam Zuid kan op een paar plekken. Sommige parkeerplaatsen zijn overdekt en andere niet. Ook is het zo dat sommige beveiligd zijn en andere zijn dat niet. Dat zijn allemaal dingen die je dus even moet overwegen wat je het liefst wilt. Je kunt je auto ook parkeren bij Artis. Parkeren Artis is goedkoper voor mensen die ook naar de dierentuin zelf gaan.

Bekijk van te voren waar je terecht kan

Het is verstandig om van te voren even te kijken naar verschillende parkeerplaatsen in de stad waar je heen wilt gaan. Er is vaak niet veel parkeergelegenheid en als je van te voren al hebt gekeken naar welke het goedkoopst is kun je daar al direct naar toe gaan. Je hoeft dat dan niet meer te doen als je in de stad bent. Voor sommige parkeerplaatsen is het ook goedkoper om alvast een ticket te kopen. Je kunt dan al van te voren een dagkaart kopen en daarmee bespaar je dan ook wat geld. Wat je ook zeker weet als je van te voren al een  kaartje koopt is dat er zeker een parkeerplaats vrij is voor jou. Dit kan heel fijn zijn en veel gedoe besparen.

Gebruik maken van een parkeer app

Wat je ook kunt doen om geld te besparen is gebruik maken van een parkeer app. Daarmee betaal je namelijk op de minuut hoe lang je daar hebt gestaan. Je hoeft dan niet voor een heel dagdeel te betalen als je daar maar een korte periode hebt gestaan.