Misschien verandert er in jouw persoonlijke leven niet eens zo gek veel. Dan zijn we erg blij voor je. Maar weet je echt niet wat te doen? Wij wel!

Coronatijd is een slechte periode voor de kroegtijgers onder ons. Voor de avonturiers. De levensgenieters. De sociale vlinders. Alle dingen die je als vanzelfsprekend beschouwde, vallen één voor één weg. Op het moment van schrijven komen vaccinaties op gang, maar hoe jonger je bent, hoe langer je daarop moet wachten. Hoe veel tijd gaat het nog in beslag nemen totdat het leven weer ‘normaal’ wordt en we onder het juk van dit virus vandaan zijn? Joost mag ‘t weten. Wij niet.

Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten, toch? In plaats daarvan kijk je om je heen met het doel iets te vinden waar jij met plezier je tijd aan gaat besteden. Dat kan van alles zijn, zolang je je maar vermaakt. Zowel binnens- als buitenshuis valt er zat te beleven. En wat dacht je van de uitspraak desperate times call for desperate measures? Waarheid als een koe! Dus zul jij je aan deze situatie moeten aanpassen.

Hieronder staan wat tips voor dingen die je kunt gaan ondernemen.

De deur uit

Nee, het uitgaansleven laat nog wel even op zich wachten. Maar alsnog kun je goed voor jezelf zorgen door in de supermarkt gezond voedsel te halen en ook wat aan lichaamsbeweging te doen. En van de nood een deugd maken: je mag best buiten zijn, dus waarom zou je bij mooi weer niet weer eens gaan vissen? Mocht je dat al te vaak hebben gedaan en een echte uitdaging zoeken, dan ga je achter karpers aan. Die zijn echter heel gevoelig en daar heb je dan ook speciaal materiaal voor nodig. Standaard voor je hengel, een beetmelder en alleen de beste boilies worden door deze beestjes goedgekeurd. Dat zijn tijgernoten – nee, niet die van Duyvis – waarmee je de karpers lokt.

Kunstzinnig zijn

Ben je gefrustreerd over de beperkte mogelijkheden? Dat zijn we allemaal! Neem dan ook de tijd om je gevoelens te uiten op een leeg vel papier. Schrijf of teken het van je af. Eventueel gebruik je een leeg canvas of pak je er een muziekinstrument bij. Hoe je hier invulling aan geeft en of je dat alleen of samen doet, is helemaal aan jou. Mara houd wel rekening met die anderhalve meter afstand, hè?

Aan de bank kleven

Maak hier niet te veel een gewoonte van maar af en toe een filmpje of serie kijken kan best. Eventueel spreek je af met vrienden op afstand en start je de video op hetzelfde moment, zodat jullie met beeldbellen achteraf kunnen nabespreken wat je hebt gezien. En wanneer je aan jouw televisietoestel een console hebt gekoppeld, maak je af en toe wat tijd vrij om eens lekker onbezonnen te gaan gamen!