Wanneer je wat ouder wordt, gaat het allemaal niet meer zo makkelijk als vroeger. Natuurlijk wil je hiervan zo min mogelijk nadelen van ondervinden. Hiervoor zijn er makkelijke gadgets ontwikkelt voor ouderen, zodat ook ouderen gewoon mobiel blijven en met de tijd kunnen meegaan. Ben je benieuwd naar deze handige gadgets voor ouderen? Lees dan snel verder.

Senioren mobiel

Als eerste, en misschien ook wel de belangrijkste, de senioren mobiel. Wanneer een iPhone met een touchscreen te ingewikkeld wordt of dat het scherm niet meer goed te zien is, dan is het een goede oplossing om over te stappen naar een senioren mobiel. Op een senioren mobiel zitten veel minder functies, waardoor er ook minder mis kan gaan. Wanneer je alsnog spellen wilt spelen, zoals sudoku,  is het verstandiger om dit op een laptop of computer te doen. Op een computer is het duidelijker zichtbaar dan op een telefoon. Bovendien zijn de knoppen op een senioren mobiel veel groter dan op een andere telefoon. Hierdoor kunnen ouderen waarvan het zicht verminderd is ook gewoon gebruik maken van een telefoon. Bovendien zijn de knoppen van de telefoon ook daadwerkelijk knoppen. Er is geen sprake van een touchscreen. Ook dit is handig voor slechtzienden, aangezien je dan ook de knoppen kunt voelen. Het is zelfs mogelijk om op bepaalde knoppen foto’s te laten bedrukken van geliefden. Zo kun je letterlijk met een druk op de knop je dochter of zoon bellen.

Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van telefoons voor ouderen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen touchscreen telefoon in een basisstation te zetten. Hierdoor kun je ook makkelijk opnemen of bellen met de knoppen op het basisstation en je telefoon eruit pakken om sudoku te spelen. Bovendien is de telefoon altijd opgeladen, doordat het standaard in het basisstation staat. Wanneer je telefoon in een basisstation staat heb je hem natuurlijk niet altijd bij de hand, dus wanneer je valt is dit een probleem. Toch is hier ook een oplossing voor. Je kunt namelijk een SOS armband omdoen, waarmee je met een druk op de knop naar iemand belt. Het telefoonnummer waar je naartoe belt, kun je zelf instellen.

Rollator

Naast mobiel te blijven door mensen te kunnen bellen en sociale contacten te kunnen onderhouden, is het ook belangrijk en fijn om mobiel te blijven door jezelf te kunnen redden en erop uit te kunnen gaan. Denk aan zelf boodschappen doen of even op de koffie bij een vriendin of de buren. Wanneer je niet meer zo goed te been bent, kan een rollator een uitkomst bieden. Door middel van een rollator heb je meer steun bij het lopen en kun je je dus makkelijker bewegen. Tevens kun je ook langere stukken lopen. Vaak zit er ook nog eens een mandje in waar je gemakkelijk je boodschappen in mee kunt nemen, hoe makkelijk is dat!

Kortom, zorg dus dat je zowel goed bereikbaar bent en mensen kunt bellen als dat je jezelf makkelijk kunt bewegen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een senioren mobiel en een rollator.