Gehoorschade is een veelvoorkomend probleem. Jaarlijks stijgt bijvoorbeeld het aantal jongeren dat gehoorschade oploopt na het bezoeken van gezellige feesten of  populaire festivals waar luide muziek wordt gedraaid. Luide muziek horen is dus een van de oorzaken waardoor je gehoorschade zou kunnen oplopen. Een andere oorzaak voor gehoorverlies kunnen andere harde geluiden zijn.

Hoe weet je of je gehoorschade hebt?

Dit kunnen bijvoorbeeld geluiden zijn die voorkomen op de werkvloer wanneer je in een omgeving werkt waar veel lawaai of luide grote machines aanwezig zijn. Deze verschillende en uiteenlopende factoren zouden er voor kunnen zorgen dat je gehoor slechter wordt en je zelfs gehoorproblemen oploopt.

Het is niet altijd duidelijk voor iemand om zelf te bedenken of hij of zij gehoorschade heeft. Echter, er kunnen wel enkele tekenen zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je na een festival of feest met harde muziek wakker wordt met een piep in je oor. Deze piep kan een teken zijn van  eventuele gehoorschade die je opgelopen zou kunnen hebben op het feest of het festival. Wanneer dit het geval is is het verstandig om een gratis hoor test Van Boxtel te doen. Hierdoor weet je direct hoe het er voor staat met je gehoor en of je daadwerkelijk gehoorschade opgelopen hebt.

Hoe gaan hoor testen?

Er zijn verschillende soorten gratis hoor test Van Boxtel die je zou kunnen ondergaan wanneer je er achter wilt komen of je gehoorschade hebt.  Het eerste soort is een online test. Hierbij moet je vragen beantwoorden nadat je naar een aantal geluidsfragmenten geluisterd hebt. Na afloop van deze online test krijg je direct de uitslag te zien. Een andere optie voor een gratis hoor test Van Boxtel is een test die niet online is. Dit is een test waarbij er een nauwkeurige meting van het gehoor wordt gemaakt. Aan de hand van deze metingen kun je er achter komen wat het niveau van je gehoor is.