Ben je gestart met het beleggen in cryptovaluta of wil je dat gaan doen? Je wilt er wel zeker van zijn dat dit geld veilig is! Maar hoe kun je nou veilig over je cryptovaluta blijven beschikken? Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet! Zo kun je veilig Bitcoin kopen of andere cryptovaluta.

Bewaren op de desktop

Je kunt de munten opslaan op een software wallet op een eigen computer. Je kunt dit het beste wel doen op een computer die volledig offline blijft als je geen transacties hoeft te doen. Zorg dat de computer altijd up-to date is en bewaar je back-ups op een veilige manier. Ben je je wachtwoord kwijt? Dan raak je ook de munten kwijt.

Speciale hardware

Er zijn speciale hardwarewallets die je via USB kunt aansluiten nop een computer. Deze manier van werken wordt vaak als veiligst bestempeld. De wallets komen namelijk nooit in aanraking met het internet. Daarnaast is er ook een herstelsleutel die je kunt gebruiken als je pincode vergeet. Erg handig dus.

Online walletdiensten

Online walletdiensten worden steeds gebruiksvriendelijker en beter beveiligd. Via deze sites kun je ook eenvoudig de bitcoin koers en de koersen van andere cryptovaluta zien. Je geeft je munten bij deze manier natuurlijk wel aan een externe partij. Als je niet veel vertrouwen in jezelf hebt, is deze dienst wel een uitkomst. Gebruik dan wel alle mogelijke beveiligingsopties. Kies tweestapsverificatie en gebruik veilige emailadressen.

De analoge manier: bewaren op papier

De laatste mogelijkheid is een papieren wallet. Hierbij maak je een fysieke kopie van de publieke en geheime sleutel. Deze zijn vaak voorzien van QR-codes. Hierdoor kun je met een scan eenvoudig de reeks tekens invullen om een betaling te doen. Deze methode is analoog wat hackers kansloos maakt. Papier is natuurlijk wel gevoelig voor schade en kwijtraken. Als je de papieren wallet kwijt raakt, ben je jouw munten ook gelijk kwijt. Bewaar het papier dus op een veilige plek.