Nederland is een echt voetbal land. Een groot deel van de Nederlanders speelt graag zelf een potje voetbal of is zelfs bij een club aangesloten en trekt wekelijks de voetbalschoenen aan. Bovendien vindt bijna iedereen het leuk om een goede voetbalwedstrijd te kijken. Maar er zijn meer sporten dan alleen voetbal. Zo gaan veel volwassenen naar de sportschool om aan voldoende beweging te komen. De meesten vinden fitness eigenlijk helemaal niet leuk, maar omdat de sportschool toegankelijk is en je in je eentje kunt fitnessen, gaan toch veel mensen wekelijks naar de sportschool…

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby, sport of activiteit, maar vind je voetbal of fitness eigenlijk niet zo spannend? Dan zijn er gelukkig genoeg andere mogelijkheden! Probeer een van de onderstaande sporten eens een keer, misschien zit je nieuwe hobby er tussen.

(Salsa) Dansen

Van dansen en muziek worden de meeste mensen vrolijk. Van paaldansen tot salsa dansen, er is sowieso een dansstijl die bij jou past. Wist je trouwens dat je voor paaldansen echt al je spieren nodig hebt? Daarnaast is dansen ook super goed voor je conditie. Na een aantal danslessen zul je je ook zelfverzekerder kunnen gaan voelen. En hoe tof is het als je op je toekomstige trouwerij ook nog een mooie eerste dans kunt laten zien?

(Kick) Boksen

Voordat je zegt ‘maar ik ben helemaal niet agressief’, laat het ons uitleggen. Je hoeft namelijk echt geen vechtersbaas te zijn om aan kickboksen of boksen te doen. Het is een heerlijke sport waar je je frustratie en opgebouwde spanning in kwijt kunt. Bovendien train je heel je lichaam en je conditie.

Volleybal

Je hebt op school vast al eens gevolleybald. Volleybal is een leuke sport omdat je op verschillende posities komt te staan en je je hele lichaam gebruikt. Volleybal is een teamsport, hierdoor krijg je er ook een gezellige nieuwe vriendengroep bij. Voor veel mensen is het ook prettig dat je op vaste tijden gaat sporten en dat er een team op je staat te wachten. Zo heb je geen excuus meer om een keer over te slaan.

Handbal

Ook handbal is een leuke teamsport. Het is een soort snelle voetbal met een kleinere bal die je alleen met je handen mag aanraken. Doordat het veld een stuk kleiner is, is het spel super snel en actief. Dit maakt handbal ook een leuke sport om naar te kijken. Je valt gezamenlijk met je team aan en verdedigt ook samen. Er worden veel punten gescoord en het is moeilijk om niet bloedfanatiek te worden!