Online je kleding kopen Hier let je op

Steeds minder consumenten kiezen er tegenwoordig nog voor om eens echt fysiek er op uit te trekken en te gaan shoppen voor kleding. We willen heus nog wel eens een boetiekje binnen wandelen, wat vlakbij de supermarkt zit, maar dat is toch net even wat anders dan het échte urenlange shoppen. Wie heeft daar nog zin in?! Het is vermoeiend om met de auto de drukte in te gaan, te zoeken naar parkeerplek en een flink bedrag aan parkeergeld kwijt te zijn. Sinds enkele jaren shoppen we meer online dan dat we nog kledingwinkels bezoeken. Het gemak van online shoppen is immers geweldig. Toch bestaan er ook valkuilen. Waar let je op om veilig en succesvol online te shoppen? In dit artikel nemen we het met je door.

Betrouwbaarheid webwinkel

Grote bekende bedrijven als H&M, Bol.com en een Zalando kennen we allemaal. Je kunt er veilig bestellen in de wetenschap dat je bestelling zal arriveren en je meestal ook nog gratis retour kunt zenden. Maar hoe zit het nu precies met die ontzettend leuke online kledingshop, die je eigenlijk niet kent, maar waar je wel iets zou willen bestellen? Zelf even onderzoek plegen levert je meestal al snel een goed beeld op. Alleen, wat onderzoek je dan?

Betrouwbare kleding webshop of niet? De aandachtspunten op een rij

  • Is de webwinkel aangesloten bij een webwinkel keurmerk, of bij een erkende feedback company? (dit zijn geverifieerde reviews)
  • Verkoopt de webwinkel merkkleding (bekende merkkleding bijvoorbeeld van Esprit, Adidas, maar ook onbekendere merkkleding als &Co Woman?)
  • Check altijd of je de jou onbekende merken ook op andere kleding websites treft, want sommige webwinkels presteren het om Aliexpress’jes gewoon in de eigen kledingwebshop te koop aan te bieden (meestal vele malen duurder dan bij Aliexpress!): dit zijn dan vrijwel nooit echt bestaande merklabels. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Niets mis met Aliexpress, maar niet leuk natuurlijk om er het zo veelvoudige voor neer te leggen.
  • Stuit je op onbekende kledingstukken? Google dan eens op de afbeelding (rechtermuisknop op de afbeelding aanklikken en dan zoeken op afbeelding). Kom je dan alsnog bij Aliexpress uit, dan weet je genoeg.
  • Fake kleding webshops: het wil wel eens voorkomen dat hackers een volledige (officiële, bestaande) website hacken en deze gehele website kopiëren. Je bezoekt als het ware een op het eerste oog betrouwbare webwinkel. Vaak zijn dergelijke “fake webshops” maar enkele dagen online, want zodra er aangiftes volgen verwijdert de hoster het domein. Alleen … je zult er maar net iets “besteld” hebben. Hoe voorkom je dit? Check het domein (de URL in de zoekbalk) in Google. Wat zegt Google? Komt Google het domein tegen en is het ook echt een kleding webwinkel die al langere tijd bestaat? Bij twijfel dan maar liever niet doen.

Volg je de bovenstaande tips op, dan kan er weinig fout gaan bij het bestellen van kleding online!