Originele activiteiten om te ondernemen met vrienden

Er zijn allerlei leuke activiteiten die je samen met vrienden kan doen, denk aan een terrasje of uiteten gaan. Ondanks dat dit super gezellig is om samen te doen, bestaan er ook tal van andere spannende en creatieve dingen om je tijd samen te spenderen. Daarnaast is het toch ook altijd leuk om nieuwe ervaringen op te doen? Dit brengt vaak mooie herinneringen met zich mee. Om je inspiratie te geven voor originele activiteiten hebben wij er vier voor je op een rij gezet. Dit is zowel budget proof of juist als je iets extra’s wil doen en gaat uitpakken met zijn alle. 

Geocaching

Vroeger maakte ik samen met vrienden wel eens schatkaarten, jij ook? Geocaching is een soort geavanceerde tech-versie waar je met behulp van coördinaten gratis schatkistjes kan vinden. Ontzettend leuk om te doen met een klein groepje vrienden en ook nog eens budget proof, want het kost niets. Het idee is dat je met een telefoon op zoek gaat naar ‘de schat’. Meestal is dit een kistje waarin je dan je naam schrijft om jouw claim te maken op de schat. Op deze manier weten mensen dat jij het kistje ook hebt gevonden. Op deze manier kom je ook nog eens op plekken waar je anders nooit zou komen. Sommige kistjes zijn makkelijk te vinden, maar soms zijn ze ook ontzettend goed verstopt. Ga de uitdaging aan en ontdek waar de schatkistjes bij jou in de buurt zijn verstopt. 

Moordspel Amsterdam

Mag het uitje met vrienden ook wat geld kosten dan is het moordspel Amsterdam een goede keus. In dit moordspel ga jij en je vrienden als een echte detective te werk. Je verplaatst je in de verdachten, loopt de gebeurtenissen met zijn alle nauwkeurig na en probeert op deze manier de antwoorden te herleiden naar het ware verhaal. Een leuke uitdaging voor vrienden die houden van mysterie en puzzels. 

Het spel vindt plaats in Amsterdam of directe omgeving. Samen met de rechercheteam bespreken jullie de bloedige moord zaak, zodat jullie op de hoogte zijn. Vervolgens trekt het rechercheteam zijn handen af van de zaak en is het aan jullie om de moordenaar te vinden. Super spannend, toch? 

Filmmarathon

Een filmmarathon geeft je de kans om met zijn alle even uit de realiteit te stappen en in een ander leven te duiken. Kies een gave film reeks uit die jullie allemaal super gaaf vinden. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, Lord of the rings of misschien wel een toffe serie. Haal allemaal lekkere hapjes en drankjes erbij en jullie hebben een top avond. Een simpel idee, maar altijd een succes. Je kan ook kiezen voor films die mensen altijd aanraden, maar jezelf nog nooit heb gezien. Kortom, ga eens lekker zitten voor een filmavondje met vrienden en waan je in een compleet andere wereld vanuit de huiskamer. 

Expeditite Robinson Scheveningen

Het goede weer komt er weer aan en dan is het tijd om lekker naar buiten te gaan. Genieten van het mooie weer met een leuke activiteit buiten. Een activiteit die hier goed op aansluit is: Expeditie Robinson Scheveningen. Ken je het tv-programma Expeditie Robinson? Deze activiteit is hierop gebaseerd natuurlijk. In het Robinson uitje gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan in spannende en zenuwslopende proeven. Het is een dag vol actie, uitdagingen en competitie. Hebben jij en je vrienden het in je om de echte Robinson te zijn? Ontdek het samen met je team of jullie voor het uiterste gaan.  

Na het lezen van dit artikel hoop ik je inspiratie te hebben gegeven voor leuke activiteiten. Natuurlijk zijn er nog tal van leuke dingen die jullie samen kunnen ondernemen. Veel plezier met het organiseren en afspreken!