Sommige gelegenheden vragen om niets meer dan een smoking! Wil je als man op je opperbest en sharp dressed je opwachting maken, dan is een goede, passende smoking écht een van de belangrijkste aspecten om je binnen de geldende dresscode te kunnen bewegen. En een goede smoking, die laat je meestal op maat maken. Dit overigens zonder heel veel geld uit te geven, want op maat laten maken is voordeliger dan het lijkt.

Smoking op maat bestellen?

Wanneer jij jezelf afvraagt of op maat laten maken nu echt wel zo nodig is, dan luidt het antwoord in de meeste gevallen: ja! Want niets zo’n blamage als een pak wat niet mooi aansluit, wat op bepaalde plekken knelt en op andere plekken iets poft – deze goedkope verschijning past echt niet bij een smoking. Het op maat laten maken kan ook inhouden dat een bestaande smoking wordt ingenomen en op deze wijze naar jouw maten aangepast wordt. Een smoking op maat wil dus niet altijd zeggen dat er een geheel pak voor jou specifiek gemaakt wordt. Maar het kan wel natuurlijk; dan heb je ook écht iets bijzonders wat je nog op diverse gelegenheden kunt dragen: een investering in iets duurzaams voor wellicht de komende decennia – zolang je om en nabij hetzelfde figuur blijft houden natuurlijk.

Tip: Bestel je smoking ruim op tijd!

Wil je een smoking kopen voor de feestdagen, houd dan absoluut rekening met een oplevertijd die gerust zo’n 5 weken kan duren. Je bent immers niet de enige die richting de feestdagen de keuze laat vallen op een smoking. Deze levertijd is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, aangezien in de meeste gevallen de smoking op maat gemaakt moet worden; iets wat de nodige tijd vergt als er veel aanvragen zijn voor maat smokings. 

Welke smoking past bij mij?

Tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar is een zwarte smoking de meest voorkomende smoking. Maar ook de wat meer extravagante smokings komen voor, in opvallende kleuren, of de fluwelen smoking. Een dergelijke keuze moet echt bij je passen.

Donkere smokings is wat er verwacht wordt en binnen donkere smokings is de zwarte smoking, met het glanzende revers, écht de meest klassieke keuze die je kunt maken. Een zwarte smoking met vlinderdas is echt altijd goed. Alle overige kleurvarianten zijn eigenlijk aan de tijdgeest verbonden. Op dit moment zijn overige donkere kleuren als diep paars, grijs en donkerblauw ook steeds meer voorkomend. Ga jij voor een langdurige investering, dan vormt de zwarte smoking een prachtige, weloverwogen keuze. Deze smoking past eigenlijk bij iedere man, altijd.

Variatie op de klassieke smoking

Op de zwarte smoking bestaan diverse varianten: smokings met een klassiek dessin, of revers in een net een andere kleurschakering. Deze speelse varianten geven de klassieke smoking een mooie twist en dankzij hun ingetogen kleuren vallen zij onder modern klassiek.