Bedrukte tape is een geweldige manier om de verpakkingen van je producten een persoonlijke tint te geven of je merk beter onder de aandacht te brengen. Of je nu een webshop hebt of een winkel, bedrukte tape komt vaak van pas. Waar moet je op letten als tape laat bedrukken? We zochten het voor je uit. 

Welke tape moet je kiezen?

Er zijn verschillende soorten tape. Er zitten veel verschillen in de kwaliteit, het soort lijm, het soort tape en de temperatuur bestendigheid van de tape. De bekendste soorten tape die je kunt laten bedrukken: PVC tape, PP solvent, PP Acryl en PP Holtmelt tape. Je kunt allerlei zaken op de tape laten drukken. Wil je het logo van je bedrijf op de tape, een kleine afbeelding of een waarschuwing op de tape? Laat je tape bedrukken, houdt dan rekening met het soort tape. De ene tape leent zich beter voor een full-color bedrukking dan de andere. 

Let op de temperatuur

De temperatuur waar je tape mee te maken krijgt, bijvoorbeeld tijdens de opslag of de verwerking heeft invloed op de keuze van je tape. De ene tape is beter bestand tegen hoge temperaturen dan de andere. Verkoop je producten die in een vriescel staan, dan is het belangrijk dat je tape bestand is tegen lage temperaturen. PVC tape en PP solvent zijn zeer goed bestand tegen lage temperaturen. Kies dus in dit geval voor een van deze twee soorten tape. 

Waar koop je bedrukte tape?

Bedrukte tape kun je eenvoudig online bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij TapePrint. In veel gevallen kun je je ontwerp uploaden, het soort tape en de hoeveelheid kiezen. Rond dan je bestelling af en het productieproces wordt in gang gezet. Voordat het productieproces echt in gang wordt gezet ontvang je eerst een proefdruk. Ben je niet helemaal tevreden dan kun je nog het een en ander laten wijzigen. Zodra je tevreden bent worden de rollen tape bedrukt en binnen een aantal dagen heb je je bedrukte tape in huis.