Fietsen om naar werk te gaan. Fietsen in de natuur of gewoon even voor die extra beweging. Veel mensen doen het. Het is leuk maar ook gezond. Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Denk aan e-bikes,mountainbikes, damesfiets elektrisch middenmotor, bakfietsen, hybride fietsen, vouwfietsen en ga zo maar door. Genoeg keus dus. Ben je niet in het bezit van een eigen fiets? Dan zou je er altijd een kunnen huren. Om naar prachtige plekken te gaan en tijdens je tocht heel wat leuke dingen tegen te komen.

Soorten fietsen

Wil je een mooie tocht gaan maken maar weet je niet echt welke fiets goed bij je past? Dan is het misschien handig je hierin te verdiepen. Er zijn veel verschillende soorten fietsen. De mountainbike bijvoorbeeld. Een stevige, stabiele fiets die gemaakt is voor onverharde ruwe oppervlakken en oneven gebieden. Of denk aan een bakfiets. Ideaal als je bijvoorbeeld je kinderen regelmatig naar school moet brengen. Of een e-bike, een fiets met een elektrische motor. Handig als je snel ergens wilt zijn of niet zo soepel en snel kunt bewegen.

Een simpele stadsfiets is natuurlijk ook heel handig. Goed voor het dagelijks vervoer in bijvoorbeeld een stad of dorp.

Fietsen huren

Mocht je zelf geen fiets hebben is daar gelukkig de mogelijkheid om een fiets te huren. Dit kun je gemakkelijk doen bij veel verschillende bedrijven die fietsen, maar ook scooters of bromfietsen verhuren. Je geeft aan hoelang je de fiets wenst te huren en neemt hem mee.

Ook zijn er tegenwoordig veel apps waar je je fiets kunt huren. Dit werkt gelukkig heel simpel. Je download de app van het van het bedrijf waar je wilt huren, je bekijkt de locaties waar je je fiets kunt ophalen. Daarna huur je de fiets op je telefoon. 
Ben je klaar? Dan breng je de fiets naar een beschikbare drop-off locatie en je stopt de huur in de app. Simple as that.

Fietsen kopen

Mocht je een fiets willen kopen kan dat uiteraard op veel plekken. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op kunt letten als je een fiets gaat kopen. Als eerste is het belangrijk om te bedenken waar je de fiets voor nodig hebt. Wil je grote afstanden afleggen dan is een racefiets een goede keus. Blijf je in eigen dorp of stad? Dan zou je beter kunnen kiezen voor een stadsfiets. Een elektrische fiets heren kopen? Dit heeft dan weer meer aandacht nodig. Verder is het belangrijk dat je weet hoeveel je zou willen uitgeven. Wil je goede kwaliteit? Een fiets die lang meegaat? Dan is het handig je limiet wat hoger te zetten.

Fietsen kiezen makkelijker maken

Een juiste fiets kiezen kan natuurlijk een lastige klus zijn. Nu zijn er bovenstaand al wat manieren besproken. Maar om het nog wat makkelijker te maken, is het slim om online even te kijken wat de recensies zijn van de fietsen waartussen je twijfelt. Dit kan voor alle fietsen. Neem bijvoorbeeld amslod e bike ervaringen. Hier, maar ook op veel andere sites kun je gemakkelijk navigeren tussen de ervaringen van klanten. Zo kies je makkelijk welke fiets juist is en welke goed bij jou en je situatie past. Dit maakt jouw keuze een stuk makkelijker