Wellicht herinner je jezelf de tijd nog, dat je ouders een fotoboek maakten van hetgeen je meemaakte. Foto’s werden bij een speciaalzaak of drogisterij afgedrukt en vervolgens met plakkertjes aan het fotoboek toegevoegd. Die tijd lijkt voorbij! We maken tegenwoordig een online fotoboek. Daarbij zien sommigen sociale netwerken als Facebook en Instagram als een groot fotoboek met alle leuke momenten die je meemaakt. Handig aan deze netwerken; je wordt aan belangrijke momenten herinnert na een jaar. Zo vergeet je ze minder snel en zie je de foto’s nog eens terugkomen. Waarom is een fotoboek maken zo leuk? Lees het in dit artikel en begin direct op deze website!

#1: herbeleef belangrijke momenten nogmaals

Je las al dat sociale netwerken je herinneren aan foto’s die je een jaar geleden hebt toegevoegd aan je profiel. Het maakt dat je belangrijke momenten uit je leven nogmaals beleeft! Dit doe je ook, wanneer je een fysiek fotoboek nog eens openslaat. Het fijne aan een fysiek fotoboek is dat de foto’s gesorteerd per onderwerp staan en dat je er een leuke collage van kan maken. Daarbij neem je het fotoboek eenvoudig mee naar anderen om foto’s te laten zien. 

#2: laat je creativiteit los op het fotoboek

Het maken van collages in een fotoboek is een van de manieren om je creativiteit hierop los te laten. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende tools, waarmee je de mooiste fotoboeken kunt ontwerpen. Zelfs wanneer je hier weinig of geen ervaring mee hebt! Het ontwerpen van zo’n fotoboek is tevens een momentje voor jezelf. Even weg van je werk en de hectiek die het gezinsleven met zich meebrengt. 

#3: ideale activiteit voor in de winter

Met name de wintermaanden zijn uitermate geschikt voor het werken aan een fotoboek. In de winter heb je voldoende tijd om een aantal uur aan het ontwerp van je fotoboek te besteden. Buiten is immers weinig te beleven! Daarbij is er niets fijner, dan met je laptop op schoot onder een dekentje herinneringen uit de zomer te herbeleven. Met het ontwerpen van een fotoboek doe je het! 

#4: zie je kinderen groter worden

Je maakt ontzettend veel mee met je kinderen. Het maakt dat je soms vergeet hoe snel de tijd gaat! Door voor een fotoboek te kiezen, kun je deze unieke momenten herbeleven met je kinderen en zie je ze groeien. Wat waren ze nog klein en schattig vroeger! Ook voor je kinderen zelf is het erg leuk om een fotoboek later nog eens in te kunnen zien.

#5: deel verhalen met mensen om je heen

Wellicht herken je het, dat mensen je na een vakantie vragen welke route je hebt afgelegd en welke activiteiten je hebt ondernomen. Door voor het ontwikkelen van een fotoboek te kiezen, kun je het ze tot in de details vertellen. Met de eerder genoemde online tools kun je daarbij visueel weergeven welke route je hebt afgelegd. Plak bijvoorbeeld een foto van de kaart in je fotoboek! Het geeft een leuk effect aan je digitaal ontworpen fotoboek.