Nu we in deze tijden van het coronavirus elkaar wat minder zien, houden we steeds meer online contact met elkaar. Denk hierbij aan bellen, whatsappen, facetimen en ga zo maar door. Misschien ben je wel klaar met het online socializen, maar helaas moeten we het hier nog even mee doen. Wanneer je opeens afhankelijk bent van je telefoon om met elkaar in contact te blijven, wil je natuurlijk wel makkelijk kunnen bellen, sms’en en misschien wel internetten met elkaar. Tegelijkertijd wil je dit niet voor een hoofdprijs doen en moet het wel betaalbaar blijven, maar hoe doe je dit? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips.

Herlaadkaart

Een erg goedkope optie is een herlaadkaart, of in andere woorden een prepaid simkaart. Dit is een kaart waar je telkens budget op zet om mee te bellen, te sms’en en te internetten. Wanneer dit budget op is, kun je dus niet meer bellen en sms’en en zul je eerst weer je budget moeten opladen. Je kunt wel gebeld worden, dus als je budget op is en je vriendin belt jou, dan kun je gewoon opnemen en zo lang bellen als je wilt. Bovendien houd je bij een herlaadkaart goed de controle over jouw kosten wat betreft je telefoon. Doordat je telkens opnieuw een budget toevoegt, weet je precies wat je kosten zijn en kun je niet gemakkelijk over je maandelijkse budget heen gaan. Ook als je niet zo veel te besteden hebt, is dit dan dus een erg goede oplossing.

Mobiel op afbetaling of los

Buiten een abonnement of herlaadkaart, heb je natuurlijk ook een telefoon nodig. Wanneer je wilt letten op de kosten wat betreft je telefoon of je nu eenmaal niet zo veel te besteden hebt, kun je ervoor kiezen om een mobiel op afbetaling te kopen. Je bent dan iedere maand een bepaald bedrag kwijt en betaald zo binnen een bepaalde periode, meestal 1 of 2 jaar, je telefoon af. Daarna is deze telefoon dan ook van jou en hoef je er niet meer voor te betalen. Het abonnement wat je afsluit voor je telefoon stopt dus automatisch, in tegenstelling met een abonnement voor je telefoongebruik, zoals bellen, sms’en en internetten.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een toestel los te kopen. Het voordeel hiervan is dat je direct je telefoon afbetaald en er verder geen omkijken meer naar hebt, wat betreft kosten. Bovendien kun je kiezen voor een tweedehands of refurbished toestel, waardoor je vaak al honderden euro’s goedkoper uit bent dan bij een nieuw model. Misschien heeft iemand die je kent nog wel een toestel liggen, die je voor een vriendenprijsje kunt overnemen.

Kortom, de kosten die bij een telefoon komen kijken kunnen aardig oplopen, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je gaat voor een herlaadkaart in combinatie met een tweedehands toestel houd je de kosten erg gering. Bovendien kun je zo ook zelf bepalen hoeveel geld je wilt besteden aan je telefoon.