Voor velen is een smarthome nog steeds luxe en teveel gedoe om dit voor elkaar te krijgen. In de praktijk is dit toch echt anders. De hedendaagse slimme producten kunnen je leven namelijk een stukje aangenamer maken, zeker wanneer je veel dagelijkse routines hebt. Om dit voor elkaar te krijgen hoef je niet veel geld uit te geven of technische kennis te hebben. Je kunt al starten met een smarthome door het vervangen van je verlichting of thermostaat. Voor velen is dit de eerste stap naar een slim huis. 

Klaar voor de toekomst

De meeste elektronische producten voor in huis beschikken al over een functie om te koppelen aan je netwerk en krijgen hierdoor verbinding met het internet. Er zijn dan ook nog maar weinig producten te vinden die geen smarthome ondersteuning bieden. Wanneer je nu met je elektronica overstapt weet je zeker dat je klaar bent voor de toekomst. Deze verandering heeft jaren geleden al plaatsgevonden en zal alleen maar verder worden uitgebreid. De makkelijkste manier om te beginnen aan een smarthome is met de slimme verlichting van Philips hue. Hiermee kun je eenvoudig de eerste gloeilampen in huis ververvangen voor slimme led lampen en dit verder uitbreiden in de toekomst. 

Goed voor het milieu en je energierekening

Een smarthome helpt je niet alleen met het gemak van je dagelijkse routines, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Met slimme producten kun je namelijk fors besparen op je energierekening. Door gloeilampen te vervangen voor LED bespaar je al. Maar ook andere slimme apparaten, zoals stekkers en thermostaten helpen hierbij. Alle kleine beetjes helpen en dit zie je aan het einde van het jaar terug op je energierekening. 

Veiligheid van je huis wordt ook groter

Doordat je dus gebruikmaakt van slimme producten en deze ook veelal kunt combineren wordt je huis ook stukken veiliger. Zo is het installeren van bewakingscamera’s nog nooit zo eenvoudig geweest. Deze kun je weer koppelen aan je smartphone, home assistant en verlichting. De bekendste huis assistent is Google Home. Met de Assistant van Google kun je veel apparaten laten samenwerken en bedienen. Zo koppel je Philips hue aan Google home en laat je je lampen knipperen wanneer je aangesloten camera’s iets verdachts detecteren. 

Gemak dient de mens

De belangrijkste reden om vandaag nog te beginnen aan een smarthome is het gemak wat je eraan zult beleven. Door een paar simpele instellingen zullen bepaalde dagelijkse handelingen niet meer noodzakelijk zijn. En voor de installatie hoef je het niet te laten. Alle smarthome producten zijn gemaakt voor de consument en uiterst eenvoudig te installeren.