Als je jouw tuin helemaal opnieuw wilt gaan verbouwen zijn er veel dingen die je kan doen. Ook zijn er altijd dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je goed nadenken in welk seizoen je nieuwe planten gaat plaatsen. Als je dat in het verkeerde seizoen doet zouden de planten het niet kunnen overleven.

Planten plaatsen in je tuin

Als je planten in je tuin wilt gaan plaatsen moet je dus goed weten wanneer je dit gaat doen. Ook moet je voor jezelf bedenken of je deze in potten gaat zetten of in de grond wilt zetten. Als je planten in de grond wilt zetten moet je wel goed in de gaten houden dat de grond voedzaam genoeg is, anders overleven je planten het niet.

Ook moet je goed kijken naar waar in de tuin je ze zet. Sommige planten kunnen helemaal niet goed tegen de zon, dan is het niet handig om ze wel in de zon te zetten. Zo zijn er weer andere planten die liever wel in de zon staan, daar moet je allemaal rekening mee houden.

Je veranda opknappen

Als je een veranda hebt of een andere soort overkapping kan het zijn dat je deze wilt opknappen. Misschien is die zelfs wel helemaal aan vervanging toe. Als je een houten overkapping hebt, zou je rotte planken kunnen vervangen om hem weer op te knappen. Ook zou je hem kunnen schilderen. Zo krijgt hij weer een hele nieuwe look.

Als je een veranda hebt kun je hem misschien ook wel schilderen. Het leuke aan een veranda is dat deze vaak een glazen dak hebben dan blijft het gevoel dat je buiten zit groter. Wel kan het daardoor heel warm worden, daar zou veranda zonwering mee kunnen helpen. Doordat dit de zon tegenhoudt, wordt het minder warm onder de veranda.