Bamboe tuinproducten kennen een hoge mate van duurzaamheid. Daarnaast zorgt de natuurlijke uitstraling van bamboe voor een mooie natuurlijke uitstraling in de tuin. Tuinproducten van bamboe zijn dan ook steeds meer in opkomst, van schuttingen tot sierlijke loungesets; de populariteit groeit.

Voordelen van bamboe

Bamboe is bijzonder geschikt voor buitengebruik, alhoewel het raadzaam is bamboe te onderhouden middels beits of bootlak, zodat de bamboe nog langer meegaat. Er bestaan speciale producten voor de behandeling van bamboe, zoals bamboe beits, lak of olie. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Bij het gebruik van bootlak is het hout volledig waterdicht en krijgt het een mooie glans. Bamboe kan ook vergrijzen wanneer het grotendeels onbehandeld blijft; ook dit heeft zijn charme.

Een van de grote voordelen van bamboe is dat het duurzaam gewonnen kan worden. Doordat bamboe een zeer snel groeiende plant is ontstaat er geen uitputting van de plant of van de natuurlijke omgeving. Daarbij filtert bamboe ook nog eens verhoudingsgewijs zeer veel CO2 uit de lucht (een veel groter percentage dan bij bomen het geval is). De keuze voor bamboe als tuindecoratie voelt dus gewoon goed en staat fantastisch!

Bamboe tuinproducten

Populaire en veel voorkomende tuinattributen van bamboe zijn schuttingen, tuinmeubels en flonderplanken. Schuttingen van bamboe zijn in delen verkrijgbaar en zijn zeer robuust. Het is een stoer materiaal en past binnen vele type tuinen. Dit geldt ook voor tuinsets van bamboe. Tuinsets zijn in vele soorten verkrijgbaar van loungebanken en stoelen, tot tafels en eettafelsets. Combineer bamboe gerust met betonnen tuinelementen, zoals betonkrukjes of tafeltjes – deze twee materialen combineren werkelijk prachtig en vormen samen een absolute tuintrend.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op Evirobamboe.nl voor eigentijdse inspiratie van de mogelijkheden van bamboe voor je tuin!