Kunstgras in je tuin biedt je op verschillende manieren voordelen. Naast het elimineren van de noodzaak om je gazon te besproeien, elimineert kunstgras in je tuin ook de noodzaak van tijdrovend gazononderhoud. Dus in plaats van je weekend te besteden aan het maaien, bemesten en besproeien van je tuin, kun je er weer van genieten met je vrienden en familie. Klinkt goed? Bekijk het overzicht dat we hebben samengesteld – het illustreert hoe kunstgras in je tuin je kan helpen.

Hoe kunstmatig gazon je ten goede komt

Gazon gezondheid
Een van de meest populaire pijnpunten die kunstgras verlicht, is de constante aandacht die natuurlijk gazon nodig heeft. Een natuurlijk gazon is vatbaar voor ziekten, zoals Rhizoctonia, waarvoor je tijd, geld en aandacht nodig hebt om het te bestrijden en de gezondheid en het uiterlijk van je gazon te behouden. Deze specifieke ziekte is slechts een van de vele soorten schimmels die je gazon kan hebben, afhankelijk van het klimaat in je omgeving en hoe je je gazon onderhoudt. Gazononderhoud is niet zo eenvoudig als het lijkt, want de maaihoogte, hoeveel je water geeft en hoeveel je je gazon voedt, zullen bepalen of je gazon ziektes aantrekt of niet. Als je een bruine vlek in je gazon vindt, kan het zijn dat deze al deze ziekte heeft. In dit geval moet je de ziekte bestrijden met jouw keuze aan fungiciden. Wie wil dat doen? Kunstgras is niet vatbaar voor deze ziekten, waardoor je gazon er altijd geweldig uitziet met minimaal onderhoud.

Onkruid en ongedierte

De kans is groot dat je een of twee reclameproducten hebt gezien die zijn ontwikkeld om te voorkomen dat onkruid en ongedierte je natuurlijke gazon vernielen. Dit is een ander populair pijnpunt dat kunstgras oplost, aangezien kunstgras een onkruidbestendige basis heeft en geen ongedierte aantrekt dat natuurlijk gras aantrekt.

Waarom?
Natuurlijk gras levert onkruid de grond die nodig is om te groeien, kunstgras niet.
Natuurlijk gras trekt larven en andere insecten aan die gedijen in natuurlijke grond. Insecten trekken andere insecten aan en in sommige gevallen groter ongedierte. Bij kunstgras is deze natuurlijke basis niet nodig om onkruid of ongedierte te laten gedijen, dus het is een probleem minder dat je aan je handen hebt. Minder problemen betekent minder tijd besteed aan onderhoud.

Modder en plassen

Zelfs als je in een steeds droger wordend gebied woont, kan je gazon modder en plassen ontwikkelen nadat je je sproeisysteem hebt laten draaien. Als je toevallig een hond hebt, kan dit een probleem vormen als je in de modder het huis binnenkomt. Ok√©, misschien is het de eerste keer schattig … maar dat vervaagt naarmate je langer bezig bent met het schoonmaken van de modder en het vuil van je huis. Als het regent, heeft natuurlijk gazon de neiging te overstromen. Als dit gebeurt, heeft dit invloed op de gezondheid van je gazon. Als je net als de meesten bent in door droogte geteisterde gebieden, heb je nu regen nodig … maar te veel water kan je gazon zelfs doden. Op dit moment is het voor de meesten een luxeprobleem, maar het is nog steeds iets om over na te denken. Omdat kunstgras geen water nodig heeft, hoef je je geen zorgen te maken over de vorming van modder. Als je kiest voor superieure kunstgrasproducten, hoef je je geen zorgen te maken over overstromingen, aangezien de meeste een ingebouwde afvoer hebben.