Ben je op zoek naar een huis om te huren? Dit kan nog best lastig zijn. Zeker in steden is het erg lastig om het juiste huis, binnen het goede budget te vinden. Een huis huren in Amsterdam is bijvoorbeeld heel duur. En waar moet je precies zoeken? In dit blog geven we je 3 tips bij het huren van een huis.

Wat voor soort woning kan je huren?

Bedenk eerst goed wat het budget is wat je hebt om te huren. Dit bepaalt namelijk ook wat voor soort woningen je kunt huren. Woningen zijn verdeeld in sociale huur- en vrijesectorwoningen. Voor sociale huurhuizen geldt een maximaal inkomen. Verdien je meer dan dit, dan kom je alleen in aanmerking voor een vrijesectorwoning.

Als je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning is het handig om je int te schrijven bij een woningcorporatie in de plaats waar je wilt gaan wonen. Veel woningen worden namelijk verdeeld op inschrijving.

Bij een vrijesectorwoning moet je juist weer kunnen aantonen dat je genoeg inkomen hebt. Soms wordt tot wel 4x de huur gevraagd als inkomenseis. Dit verschilt natuurlijk wel weer per aanbieder.

Breid je gebied iets verder uit

Lukt het je maar niet om de juiste woning te vinden in de plaats waar je wil wonen? Of zijn alle huizen onbetaalbaar? Dan kan het een goed idee zijn om het zoekgebied iets uit te breiden. In veel van de grote steden zijn er namelijk te weinig woningen. Het kan dus goed zijn om iets verder te kijken. De huizen zijn hier vaak iets beter te betalen, en je woont nog steeds heel dichtbij de stad.

Zet automatische meldingen aan

Er zijn enorm veel sites waarop je het aanbod van huurwoningen kunt bekijken. Op veel sites kun je ook een zoekprofiel aan maken. Hierin geef je precies aan wat je wensen zijn. Wat voor huis zoek je, waar moet dit huis staan en wat is je budget? Je kunt voor dit zoekprofiel ook meldingen aanzetten. Zo ontvang je bij passend aanbod gelijk een e-mailtje. Hierdoor kun je goed bovenop het aanbod zitten en snel reageren.

We wensen je veel succes met de zoektocht en hopelijk vind je snel het geschikte huis!

Bron: https://www.huurstunt.nl/