bamboe jaloezieen

Bamboe is een prachtig natuurlijk materiaal wat duurzaam wordt gewonnen. We zien bamboe dan ook steeds vaker terug binnen ons interieur, van meubelen tot jaloezieën. Dankzij de mooie, natuurlijke uitstraling van dit product past het geweldig binnen vele interieurstijlen; iets wat zeker geldt voor bamboe jaloezieën.

Bamboe jaloezieën, geschikt voor iedere interieurstijl

Jaloezieën van bamboe vormen heuse woontrend. De lamellen zijn in diverse, natuurlijke kleuren verkrijgbaar, van antraciet tot wit en naturel. De lamellen kennen altijd een matte afwerking, waarbij de houtnerf prachtig zichtbaar blijft. Door deze natuurlijke uitstraling en de finesse van de dunne lamellen, komen bamboe jaloezieën in ieder interieur mooi tot hun recht. Binnen het landelijke interieur staan grijs, wit en naturel tonen bijzonder fraai, waar binnen een industrieel interieur vaak voor antraciet of bruin wordt gekozen.

Voordelen van bamboe jaloezieën

De voordelen van bamboe jaloezieën is dat bamboe jaloezieën echte lichtgewichten zijn. Doordat de lamellen dunner en lichter zijn dan van andere houtsoorten, vormen zij in opgetrokken stand slechts een kleine bundel aan de bovenzijde, waardoor de lichtinval nog beter tot zijn recht komt.

Een ander belangrijk voordeel van bamboe jaloezieën ten opzichte van andere houtsoorten is dat bamboe duurzaam wordt gewonnen. Bamboe wordt nooit tot de wortel gekapt, waardoor er aanzienlijk minder CO2 vrijkomt bij de kap. Daarnaast groeit de bamboe na kappen weer snel verder door. Dit maakt bamboe tot een verantwoord en duurzaam product, wat aansluit bij de verduurzaming van ons milieu. 

Naast deze voordeel is natuurlijk ook de mooie natuurlijke uitstraling van bamboe een belangrijke pre. Bamboe jaloezieën vormen echt een aanwinst voor het interieur, ze vormen momenteel zelfs een van de grootste woontrends!

Isolatie voor het raam

Wie geen zin heeft in overgordijnen kan met een gerust hart kiezen voor houten/ bamboe jaloezieën. Houten jaloezieën, waaronder bamboe, zorgen namelijk voor een isolerende werking. Van alle raamdecoratie -buiten overgordijnen- bieden houten jaloezieën de beste isolerende werking bij een gesloten stand. Op deze wijze is niet alleen de koude straling tegen te gaan, maar ook de hitte tijdens de zomer. Houten jaloezieën vormen dus eveneens een geweldige zonwering binnenshuis. 

Door te kiezen voor isolerende raambekleding bespaar je op stroomkosten. ’s Winters betekent het minder stookkosten en ’s zomers minder eventuele aircokosten. 

Jaloezieën op maat laten maken

Jaloezieën zijn op maat te bestellen, zodat er voor ieder raam een passende oplossing is. Meestal kun je jaloezieën gewoon online bestellen. Meet in dat geval de hoogte en breedte maten op, waarbij er een centimeter ruimte in acht genomen moet worden vanaf de zijkanten van het raamkozijn. Er moet immers enige bewegingsruimte aanwezig zijn, zodat de lamellen niet het kozijn raken. Tijdens het bestelproces kan er eveneens gekozen worden voor de gewenste kleur en de wijze van bediening