De tijd van witte boxsprings ligt achter ons. Boxsprings zijn tegenwoordig in diverse uiteenlopende kleuren verkrijgbaar en dat is goed nieuws, er valt immers wat te kiezen. Eén kleur springt er echter op dit moment werkelijk uit en dat is de kleur zwart. Zwarte boxsprings zijn hartstikke populair. Maar waarom eigenlijk?

Dit doet kleur in je slaapkamer

De voorkeur voor een bepaald kleurenpalet is voor ieder van ons zeer persoonlijk en dat geldt zeker voor de slaapkamer. Sommigen willen niets liever dan aarde- en pasteltinten terug zien, waar anderen juist graag voor zonnige kleuren gaan. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het kleurenpalet waar jij voor hebt gekozen in je slaapkamer goed voelt.

Aarde- en pasteltinten mogen dan een rustgevende uitwerking op ons hebben, misschien vind jij het ensemble wel te somber. Dit geldt ook voor de kleuren blauw en groen. Beiden in zachte uitvoeringen worden kalmerende en rustgevende eigenschappen toegekend – niet voor niets zijn operatiekamers lichtgroen van kleur. Maar word je er ook blij van, tevreden en voelt het behaaglijk? Dat zijn de belangrijkste vragen. Overigens is het gebruik van drukke dessins wél af te raden. Deze activeren je hersenen en werken daardoor minder rustgevend. Dit geldt ook voor je beddengoed overigens!

De uitstraling van je slaapkamer moet altijd prettig voor je zijn, dát is het uitgangspunt. Binnen het aardse tinten palet past perfect de zwarte, industrieel ogende boxspring. Waarom is de zwarte boxspring nu zo populair eigenlijk?

Zwarte boxspring, de trend van dit moment

Bedden zijn ook aan trends onderhevig, dat wil zeggen op gebied van design en vormgeving van het bed. Dit geldt ook voor boxsprings. Boxsprings vormen tegenwoordig een van de populairste bedden. Je komt ze dan ook vrijwel overal tegen. Een boxspring kent een hoge instap, wat rugproblemen voorkomt en is voorzien van een zeer hoog en stevig matras, waar dan een fijne topper overheen gaat (optioneel). Ook de kleuren van boxsprings zijn aan trends onderhevig. Zo is de zwarte boxspring op de moment zeer gewild. Een zwarte boxspring combineert namelijk zeer goed met aarde- en pasteltinten. Daarnaast kan de zwarte boxspring ook voortreffelijk geplaatst worden in de industriële slaapkamer.

Industriële slaapkamer

Wat is een industriële slaapkamer? Industrieel staat niet per se voor een zakelijke inrichting, maar juist een zeer pure inrichting, waar gebruik wordt gemaakt van bij voorkeur onbewerkte materialen. Denk hierbij aan onbehandelde houten meubelen, metalen, beton(look) en glaswerk. Industrieel refereert aan de industrie-achtige sfeer uit de periode aan het einde van de 19e eeuw, tot aan heden. In een industrieel interieur, of industriële slaapkamer, kan dus klassiek industrieel design terug te vinden zijn, gecombineerd met hedendaagse industriële elementen en design. In het industriële interieur mag je metaal zien. Zo kies je eerder voor een RVS (kleur) design radiator, dan een geverfd exemplaar bijvoorbeeld. 

De industriële slaapkamer oogt modern en rijk aan natuurlijke materialen. Je combineert deze op perfecte wijze met een zwarte boxspring.