Vouwgordijnen: je ziet ze tegenwoordig best veel. Maar waarom zou je voor een vouwgordijn kiezen? In deze blog worden 5 voordelen beschreven van vouwgordijnen. Wie weet zijn ze wel het soort raamdecoratie waar jij naar op zoek bent!

Gemakkelijk te gebruiken

Vouwgordijnen zijn makkelijk in gebruik en erg praktisch. Een vouwgordijn lijkt op een rolgordijn. Het verschil is dat je de stof niet rolt als bij een rolgordijn, maar vouwt bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je bedient ze met een koord en je kunt ze zelf op de gewenste hoogte vastzetten.

Eenvoudig schoon te maken

Naast dat vouwgordijnen makkelijk in gebruik zijn, zijn ze ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de stof van het vouwgordijn gewoon in de wasmachine gooien. Let er wel op dat de stof kan krimpen, dus houdt je altijd aan de wasinstructies om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Strijk de stof ook nooit op een te hoge temperatuur en gooi de stof nooit in de droger. Verwijder voordat je de stof in de was gooit alle ringen, koorden etc.

Zelf de privacy en lichtinval regelen

Met vouwgordijnen bepaal je erg makkelijk zelf de mate van privacy en de lichtinval. Wil je weinig licht van buiten naar binnen hebben schijnen? Dan laat je het vouwgordijn naar beneden. Je kunt dan optimaal genieten van je privacy. Wil je juist wat natuurlijk licht naar binnen hebben schijnen? Dan trek je het vouwgordijn wat op. Zo heb je ook meer zicht naar buiten. Het is maar net waar je op dat moment behoefte aan hebt!

Isolerende werking

Vouwgordijnen hebben een isolerende werking. Zelfs de dunste stof houdt al wat kou buiten en warmte binnen. Ze zorgen er dus voor dat de ruimte in de zomer lekker koelt blijft en in de winter juist lekker warm. Dit bespaart je ook meteen wat kosten, omdat je nu niet de hele tijd de verwarming aan hoeft te laten. De warmte blijft nu in huis hangen.

Veel keuzemogelijkheden

De vouwgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. Zo heb je de keuze uit een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Kies je voor een verduisterende stof, dan kun je de ruimte volledig verduisteren. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer. Ga je voor een lichtdoorlatende stof, dan heb je nog wat natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Het licht wordt gefilterd en je kunt hier nog wel steeds optimaal van je privacy genieten. Transparante vouwgordijnen zijn weer ideaal voor ruimtes met een mooi uitzicht. Denk hier aan bijvoorbeeld de woonkamer. Je blijft de maximale hoeveelheid daglicht behouden en je verliest je zicht naar buiten niet. Daarnaast heb je de keuze uit heel veel verschillende kleuren voor je vouwgordijn. Zo zit er altijd een vouwgordijn tussen die past bij jouw interieur.

Vouwgordijnen zijn dus erg praktisch. Je kunt ze vrijwel in elke ruimte hangen en passen binnen elk interieur. Ga voor meer informatie naar de website van ilumio.