De trends op het gebied van vloeren

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, is het vaak zo dat je een vloer wilt die nu in is. Je wilt geen vloer die 30 jaar geleden ook in ieder gemiddeld huis lag. Wanneer je een vloer legt

wil je natuurlijk niet dat je hem na een jaar al niet meer mooi vindt. Kies daarom niet alleen voor een vloer omdat het een trend is, maar ook omdat je hem zelf mooi vind.

De visgraat vloer, op dit moment meest gewild

De visgraatvloer is een prachtige vloer. Veel mensen kiezen er graag voor. Het is een vloer met het patroon van een visgraat. Het is tegenwoordig in allerlei materialen beschikbaar. Zo heb je pvc vloeren. Deze kan je dus ook gewoon in een visgraat figuur leggen. Door de vele verschillende materialen is er ook veel verschil in prijs. Zo is er voor iedereen wel een optie. De visgraat vloer straalt veel luxe uit. Door het met moderne items te combineren, zoals stalen deuren, geeft het ook een hele trendy look.

De hongaarse punt vloer, nu nog heel uniek

De hongaarse punt vloer zie je nog niet zo vaak terug. Hij heeft enigszins wat weg van de visgraat vloer. De manier van leggen is net iets anders. Bij een visgraat vloer lopen de planken in elkaar over. Bij de hongaarse punt vloer zie je rechte lijnen lopen binnen de print. De planken liggen dan schuin maar zijn recht langs elkaar gelegd. Ook deze vloer is beschikbaar in verschillende materialen. Laminaat is vrij gemakkelijk om zelf neer te leggen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een kliksysteem.

De betonlook vloer, geeft een industriële look

Wanneer je houd van een industriële look is een betonlook vloer perfect. Dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Je zou kunnen gaan voor een gietvloer. Hierbij zul je geen voegen zien of andere dingen. Dit is wat het meeste in de buurt komt van echt beton. Vaak is een gietvloer ook het duurst, dat is dan weer minder fijn. Je kunt ook kiezen voor een grote grijze tegel. Die kan hetzelfde effect geven. Iets wat je minder snel zou verwachten is pvc in een betonlook, maar dat is zeker ook een van de mogelijkheden. Een betonnen vloer kan soms wel wat kil overkomen, kijk daarom of je het kan combineren met andere warme materialen. Een goede is hout, dit kun je terug laten komen in bijvoorbeeld meubels.

De houtlook vloer, blijft altijd een mooie optie

Een houten vloer is altijd al prachtig geweest. Het is enorm tijdloos en zal altijd in de smaak vallen. Voorheen werd deze ook echt gemaakt van hout, nu zie je vaker dat het van andere materialen wordt gemaakt die er enorm op te lijken. Een floorify vloer is daar een voorbeeld van. Deze vloer is voor veel beter bestand, bijvoorbeeld tegen ongelukjes. Hij is makkelijk weer te reinigen en gaat niet snel kapot. Dat is een groot verschil met een echte houten vloer. Die zijn veel minder makkelijk schoon te krijgen.