De muggen die ’s avonds je kamer binnendringen en je beginnen te steken. Het is iedereen wel eens overkomen. Je kan dan je raam dicht doen, maar dan wordt het weer veel te warm en te benauwd op je kamer. Dan besluit je de muggenbulten maar voor lief te nemen, want dat is beter dan zwetend in je bed liggen.

Horren gaan insecten tegen

Er komt nu echter een einde aan al die muggenbulten. Met horren krijg je die heerlijke avondbries over je heen én kunnen de muggen jouw kamer niet meer binnendringen. Klik hier en zie wat horren nog meer voor jou kunnen betekenen.

Een van de grootste redenen waarom er horren worden gemaakt, is om insecten buiten te laten en de lucht binnen te laten. Horren plaats je voor je raam of eventueel voor een deur en op die manier komt er lucht jouw kamer binnen, maar blijven de insecten buiten. Dit komt doordat horren hele kleine gaatjes hebben. Klein genoeg om geen insecten binnen te laten, maar groot genoeg om nog lucht door heen te krijgen.

Zonder de horren zouden de insecten gewoon jouw kamer kunnen binnentreden en jouw nachtrust verstoren. De horren zorgen er dus voor dat jij geen gezoem hoort, geen bulten krijgt en een goede nachtrust kan krijgen.

Horren laten koude lucht binnen

Zoals net al even is benoemd, laten horren lucht nog wel binnen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een koude/koele lucht erg belangrijk is voor jouw nachtrust. Daarom kan een hor dus bijdragen aan een goede nachtrust.

Mocht je een hor niet mooi vinden, zou je ook jaloezieën kunnen halen. Zie hier voor meer informatie over houten jaloezieën. Jaloezieën hebben natuurlijk niet helemaal dezelfde werking als horren en zullen niet helemaal hetzelfde resultaat behalen, maar beide doen wat ze horen te doen.  

Je wil bij voorkeur horren halen en geen jaloezieën aangezien horren zo goed als alle insecten kunnen tegengaan. Kies alleen voor jaloezieën als je horren echt niet mooi vindt staan bij de rest van je interieur.