plafondlamp

Plafondlampen vormen een belangrijk onderdeel van een interieur. Specifieke plekken in het interieur vragen echt om een sfeervolle plafondlamp. Wil jij je woning graag modern en eigentijds inrichten, laat je dan hier inspireren door de laatste woontrends op gebied van plafondlampen.

Mooiste plafondlampen trends met led

Ledverlichting vormt de toekomst en die toekomst is inmiddels al lang begonnen! Tegenwoordig kiest de meerderheid van de huishoudens voor ledverlichting, aangezien er oneindig veel keuze is in type verlichting en ledverlichting ontzettend voordelig is; ook ten opzichte van de spaarlamp. Ledverlichting zorgt voor energiebesparing én voor de mooiste woontrends! Wie kiest voor de plafond led lamp kan hier werkelijk alle kanten mee uit. Ontdek de mooiste stijlen voor bij jou thuis.

Trend 1 – Retro gloeilamp bol

Hoe zag de oude vertrouwde gloeilamp er ook alweer uit? Juist ja, een peer met hierin de kronkelige gloeidraad. Het peertje, of de gloeilamp, is sinds enige tijd de inspiratiebron voor de huidige retro led gloeilamp – grootse glazenbollen met een look-a-like gloeidraad. Ze zijn er in alle vormen en maten, en dankzij het zacht gele led licht kun je er nog naar kijken ook zonder vlekken voor je ogen te krijgen. Daar waar de gloeilamp een energievreter van jewelste was (40 watt voor een gemiddelde lamp) is de led lamp (ca 4 watt) het mooiste alternatief.

Waar hang je ‘m?

Deze eyecatchers hang je in de gang, op het toilet of op een centrale plek in de woonkamer.

Trend 2 – Industriële lampen

Industriële metalen plafonlampen met brede kappen zijn geweldig voor je interieur. Zij springen er uit dankzij de moderne vormgeving en komen binnen vele interieurstijlen tot hun recht. Zo plaats je de industriële lamp moeiteloos in een modern interieur, maar ook binnen een landelijk interieur oogt hij authentiek. Daarnaast matcht deze industriële lamp geweldig met de led lamp bol.

Waar hang je ‘m?

Industriële plafondlampen komen prachtig tot hun recht boven de eettafel en salontafel.

Trend 3 – Fabriekslamp

Ook de fabriekslamp is van origine gebaseerd op een retro industriële sfeer. Deze mooie lampenkap heeft een zwart-grijze bovenzijde en goudkleurige binnenzijde, wat een heel bijzonder lichtspel biedt. Dergelijke lampen passen met hun eigentijdse look in vele interieurstijlen, met uitzondering van een klassiek interieur. De lamp is zowel landelijk, als industrieel. Dankzij de eenvoud van het model ademt hij een rustiek moderne sfeer uit. 

Waar hang je ‘m?

Deze lamp past bij uitstek boven een authentiek houten eettafel, of op een centrale positie in de hal bijvoorbeeld. Dit is geen lamp voor boven de salontafel, daarvoor is het design niet passend. 

Plafondlamp voor iedere plek in huis

In de hal, op het toilet of in de gang plaats je praktische plafondlampen, zoals plafonnieres. Niemand zal hier zijn hoofd tegen stoten – letterlijk. Op andere plekken in huis plaats je juist de perfecte eyecatcher, zoals boven de salon- of eettafel. Hier mag de plafondlamp gerust een fraaie hanglamp zijn. Waar je ook een lamp plaatst, met het gebruik van ledlampen ben je altijd het voordeligste uit.