Dubbele openslaande deuren zijn niet alleen in nieuwbouwwoningen terug te vinden, maar ook jaren-30 woningen uit de vorige eeuw kennen vaak dubbele openslaande deuren. Wat is er heerlijker dan in de zomer één of beide deuren wagenwijd open te zetten. Je hebt hiermee een riant zicht op je tuin of balkon en ervaart direct het gevoel van buitenzijn binnenshuis. Er is echter één belangrijk nadeel aan het wagenwijd openen van dubbel openslaande deuren: insecten en pollen of vallend blad komt ook direct bij je binnen. Wie geen hordeuren in dat geval heeft, zal er dan ook minder snel voor kiezen op beide deuren écht wagenwijd te openen. Iets wat natuurlijk zonde is. Er bestaan gelukkig praktische oplossingen in de vorm van hordeuren. Welke het meest geschikt is nemen we hier met je door.

Hordeur voorkomt insecten en rommel van buiten

Niemand zit er op te wachten om in een opgeruimde woning een woonkamer vol vliegen en de nodige muggen te mogen verwelkomen. Of wat dacht je van boom-pluis, iets wat ware stofnesten veroorzaakt in het voorjaar en zich overal ophoopt in hoeken. Hoogzomer krijg je alweer met vallende bladeren te maken. Dit wil je niet en dit hoeft ook niet. Hordeuren helpen jouw woning netjes én insectenvrij te houden; dit geldt voor zowel kruipende als vliegende insecten. In het najaar doe je met een gerust hart je openslaande deur een stukje open, zonder dat enge spinnen het huis binnen kruipen.

Welke hordeuren voor dubbele openslaande deuren? 

Hordeuren zijn dus écht multifunctioneel. Maar welk type hordeur kies je nu eigenlijk voor dubbele openslaande deuren? In verreweg de meeste gevallen wordt gekozen voor de dubbele plissé hordeur. Wat maakt dit zo’n populaire hordeur? 

Plissé hordeuren, een populaire keuze

Plissé hordeuren kennen een vouwsysteem, de hordeuren zijn in- en uitschuifbaar en kunnen zowel gemonteerd worden, als via zelfmontage bevestigd worden. Nu is de keuze voor zelfmontage veel voorkomend, omdat het systeem dermate eenvoudig te bevestigen is, dat vrijwel iedereen dit kan (vanzelfsprekend is er altijd een handleiding aanwezig bij het bestelde pakket). 

Plissé hordeuren op maat

Plissé hordeuren zijn in standaardmaten leverbaar, maar ook als maatwerk. Vooral oudere woningen willen wel eens afwijkende maten kennen. Dit vormt gelukkig geen enkel probleem voor het bestellen van de plissé hordeur. In dat geval geef je alle maten exact op en worden de plissé hordeuren op maat geleverd. 

De prijs is vriendelijk te noemen. Voor zo’n 400 euro zijn plissé hordeuren op maat te bestellen. Dit kan gewoon online. Naast het opgeven van de exacte maten zal de leverancier in veel gevallen ook fotomateriaal willen ontvangen voor een goede impressie. Aan de hand hiervan ontstaan de beste maatwerk hordeuren. 

Tot slot

Plissé hordeuren (even als overige hordeuren) dienen niet te ruw behandeld te worden bij gebruik. Open deze hordeuren op milde wijze, zodat het systeem niet ontregeld raakt en uit de rails schiet. Ook (drukke, zwaardere) huisdieren kunnen schade veroorzaken, dit is een aandachtspunt.