nieuwe vloer met vloertegels

Tijd voor een nieuwe vloer. Op zoek naar de perfecte vloertegel voor in jouw woning. De vloertegel is net iets te duur, maar super mooi. De kwaliteit is hoog, dus je zult jarenlang kunnen genieten van de vloertegels. Aangezien je over het budget heen bent gegaan, is het tijd om te gaan besparen. Tijdens het leggen van de vloertegels kan je gaan besparen. Een vakman kost namelijk veel arbeidsuren die allemaal uitbetaald moeten worden. Door middel van een deze 3 tips tref jij de voorbereidingen om gemakkelijk de vloertegels in jouw woning te leggen.

Allereerst is het goed om te weten dat het gereedschap belangrijk is. Door middel van het juiste gereedschap, ben je al op de helft van het werk. Zorg ervoor dat je het gereedschap ergens kunt lenen, huren of kopen. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te kijken naar de ondergrond. De tips zijn gebaseerd op een droge en vlakke cementdekvloer. Zorg daarnaast voor de juiste voeg- en lijmmiddelen. Ben jij er klaar voor? Lees snel onze 3 tips en ga voorbereid aan de slag met het leggen van jouw vloertegels.

  1. Ga van start met een plan

Vooraf is het handig om een leg plan te maken. Door middel van een plan weet je exact hoeveel vloertegels je moet aanschaffen bij Stile Floors. In het plan houdt je rekening met de dikte van de voegen. De voegen komen niet alleen tussen de vloertegels onderling, maar ook aan de rand waar de vloertegel grenst aan de muur. Maak van tevoren een duidelijke schets, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de vloertegels die je gaat leggen. De vloertegels kunnen op tekening over de ruimte worden verdeeld. Aan het einde zorg je ervoor dat de passtukken aan beide kanten van de vloer even groot zijn.

  • Vergeet de dilatatievoegen niet

Wellicht ben je nog niet bekend met de dilatatievoegen. De dilatatievoegen, worden ook wel uitzettingsvoegen genoemd. Wanneer een vloertegel een oppervlakte groter dan 6 bij 6 meter heeft, wordt de vloertegel voorzien van de uitzettingsvoegen. Dit voorkomt dat op langere termijn de vloertegel gaat scheuren. De bouwkundige dilataties van de ondergrond moeten vervolgens worden doorgezet in het tegelwerk.

  • Vlakke en droge ondergrond

Zorg ervoor dat de onderliggende vloer schoon, voldoende droog en vrij van andere middelen is. Bij een nieuwbouwwoning kan het droogproces veel tijd in beslag nemen. Het droogproces duurt minimaal vier weken en duurt vaak nog wel langer. Als de vloertegel wordt geplaatst op een ondervloer die nog een beetje vochtig is, dan kunnen de vloertegels na verloop van tijd loskomen. Twijfel jij of de ondervloer wel helemaal droog is? Voer dan van tevoren een vochtmeting uit, om zeker te zijn van jouw zaken.