Ouders hebben er tegenwoordig de grootst mogelijke moeite mee om hun kinderen buiten te laten spelen. De lokroep van onder meer de spelconsole en de computer is daarvoor veel te groot. Toch moet het gezegd dat er mogelijkheden bestaan om het buiten spelen net wat aantrekkelijker te maken. Welke dan? Zeer eenvoudig. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een speeltoestel tuin aan te kopen. Het aankopen van een dergelijk speeltoestel brengt best een aantal interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie wordt je tuin aantrekkelijker gemaakt voor kinderen. Daarnaast kan je, je kinderen ook nog eens in het oog houden. Lijkt dit jou ook wel interessant? Lees dan vooral snel verder en ontdek hoe jij het leukste speeltoestel kan kopen om in jouw tuin te plaatsen!

1.) Hou rekening met de leeftijd van je kind(eren)

Bij het aankopen van een speeltoestel tuin dient er natuurlijk rekening te worden gehouden met de leeftijd van de kinderen. Dit geldt niet alleen voor de mogelijkheden die het speeltoestel in petto heeft. Wat namelijk bovendien ook te denken van de afwerking ervan? Neem nu bijvoorbeeld een schommel. Dit is een ongelofelijk populair speeltoestel tuin die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van ronde balken, maar is het ook mogelijk dat er vierkante balken worden gebruikt. In het merendeel van de gevallen wordt er vanwege de stabiliteit gebruik gemaakt van vierkante balken. Echter zouden ronde balken vooral voor de kleinsten toch veiliger zijn.

2.) Hoeveel ruimte heb je beschikbaar in je tuin?

Een speeltoestel tuin kopen betekent in de praktijk uiteraard dat je een gedeelte van je tuin zal moeten opofferen. Omdat speeltoestellen in grootte nogal kunnen verschillen is het belangrijk om even na te gaan hoeveel ruimte je nu precies (al dan niet) beschikbaar hebt. Hou er bovendien rekening mee dat bepaalde speeltoestellen kunnen worden uitgebreid. Dit geldt in het bijzonder voor een houten speeltoestel tuin. Het gebeurt niet zelden dat mensen kiezen voor een basisuitvoering waarna deze stelselmatig verder wordt uitgebreid. Op deze manier kan het speeltoestel als het ware meegroeien met de leeftijd van de kinderen. Lijkt jou dit ook wel wat? Dan zal je ook daar natuurlijk rekening mee moeten houden wanneer je een plaats uitzoekt in je tuin om het speeltoestel te plaatsen.

3.) Welke voorkeur hebben je kinderen zelf?

Heel wat ouders denken dat, hoe groter een speeltoestel is, des te leuker ze zal worden gevonden door de kinderen. Dat is in de praktijk niet altijd waar, integendeel. Voor heel wat kinderen geldt namelijk (tot grote vreugde van de ouders) dat zijn voldoening nemen met een klein speeltoestel zoals bijvoorbeeld een zandbak. Voor plastic zandbakken geldt overigens dat ze niet alleen maar gebruikt kunnen worden als zandbak, maar ook als plonsbadje. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Hoe dan ook, ben je van plan om een speeltoestel tuin aan te kopen? Zorg er dan altijd voor dat je eerst even luistert naar de voorkeuren van je kinderen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk een dure miskoop begaat.

Heb je alle vragen beantwoord? Kijk dan eens op Wickey.be!