Je schuur opruimen Lees deze tips

Je kent het wel, even snel iets in de schuur leggen want daar is nog ruimte over. Tot de schuur zo vol zit dat je er amper in kan komen. Hoog tijd om het dan uit te zoeken en op te ruimen. Maar waar begin je? Hier een paar tips.

Schaf opbergkasten of dozen aan

Probeer zoveel mogelijk structuur te maken in je schuur. Vaak heb je veel kleine dingen los liggen, probeer deze in dozen te stoppen en op een vaste plek te zetten. Je kan de dozen eventueel nog in een stellingkast zetten, dit is net wat steviger en weet je zeker dat je overal goed bij kan. Echt kleine spullen zoals, schroevendraaiers en bouten en moeren kan je ook in een werkplaatskast opbergen.

Mocht je deze dozen en kasten niet in huis hebben, probeer deze dan aan te schaffen voordat je begint met opruimen. Zo voorkom je dat je dingen kwijtraakt wat je misschien nog nodig hebt.

Zoek je spullen uit

Het handigste is dat je ruimte creƫert waar je tijdelijk de spullen kan laten. Bijvoorbeeld een stuk tuin of oprit. Je kan binnen die ruimte ook weer afdelingen maken waar je wat wilt. Zet bij iedere afdeling alvast dozen neer waar je de spullen in kan doen, scheelt je weer dubbel werk. Een extra tip, maak ook een hoek waar je spullen legt die je niet gebruikt. Soms ben je al vergeten wat je opbergt in de schuur en blijkt dat je het helemaal niet meer nodig hebt. Ruim het dan niet weer opnieuw op maar gooi of geef het weg.

Maak de schuur schoon

Als je de schuur leeg hebt is het ook handig om een grote schoonmaak te doen. Stofzuig, dweil en haal overal een vochtige doek overheen. Zo kan alles weer terug in een frisse schuur. Een goede tip is om de elektriciteit te checken in je schuur. Mocht je geen verlichting in de schuur hebben is het slim om dat meteen te installeren. Voortaan hoef je dan niet meer in het donker te prutsen maar kan je zien wat je doet.

Label je spullen

Nu alles is uitgezocht en schoon is kan je het weer terug de schuur in leggen. Let dan wel op waar je wat terugzet en geef dat ook door aan de mensen waar je mee woont. Mocht je dat niet doen kan je na een paar maanden weer opnieuw beginnen. Dat zou natuurlijk super zonde zijn. Je kan ook voordat je de spullen terugzet ze labelen. Zo weet je precies wat er in welke doos zit en voorkom je dat alles weer door elkaar gaat liggen.

Berg belangrijke spullen goed op

Mocht je belangrijke of dure spullen in je schuur hebben liggen is het soms handig om deze te vergrendelen. Test bijvoorbeeld of het slot op de deur soepel loopt of als er geen slot opzit maak er dan eentje op. Een lockerslot bijvoorbeeld werkt daar prima voor, je kan ook een cijferslot nemen of een pincodeslot. Wat je zelf het fijnste vind.