Door de groei van moderne bedrijfspanden en architectonische gebouwen is de metaalbewerking een vast begrip geworden in Eindhoven. Metaal wordt steeds meer gezien als de oplossing voor gevel- en daktoepassingen. Dit komt omdat het een erg karakteristieke uitstraling geeft aan de gebouwen en omdat dit erg makkelijk toe te passen is op een gevel of dak. En wanneer de uitbreidingen en ontwikkelingen blijven groeien zal de metaalbewerking Eindhoven ook groeien. Laat metaal de oplossing zijn voor uw daktoepassingen.

Wat houdt zetwerk in?

De term “zetten” is in de metaalbewerking een algemeen begrip die gebruikt wordt om diverse metalen materialen om te buigen tot nauwkeurige precisie voor uw daktoepassingen. Ook scherpe en ronde hoeken zijn te realiseren. Met de beschikking tot gemoderniseerde zetbankmachines zijn alle gewenste mogelijkheden door te voeren. Ook kunt u materialen laten coaten, zagen, knippen en kralen. Het materiaal loopt altijd vloeiend in elkaar over als puzzelstukken want het zetwerk proces kent ongekende precisie. Vaak komt geen laswerk bij kijken dus het neemt ook nog eens minder tijd in beslag. Uw dak zal er altijd afgewerkt en professioneel uitzien als u kiest voor zetwerk.

Toepassingen van materiaal op maat

Met zetwerk lopen de materialen altijd in elkaar over en dit is niet alleen met zink door te voeren. Ook aluminium, plastisol, lood, RVS en koper zijn te gebruiken. Zink staat bekend om zijn duurzaamheid want het is 100% recyclebaar en het is ook nog eens licht van gewicht en het kent een lange levensduur. Vergeet ook niet dat het geheel bestendig is tegen weersomstandigheden. Uw pand of woning zal met zink een karakteristieke uitstraling krijgen en de opties zijn zeer uitgebreid. Zink is door te voeren bij afdekkappen, boeiborden, dakranden, daktrimmen, ontluchtingen, waterslagen, noodoverstorten en gevelbekleding.

Advies en informatie op maat

Laat u goed informeren voordat u met metaalbewerking aan de slag gaat. U kunt bijvoorbeeld de materialen ook laten poedercoaten, spoelen, demispoelen, zirkoniseren, fosforteren en ontvetten. Bent u nou niet gespecialiseerd in het monteren van de materialen? Bij de meeste metaalbewerkingsbedrijven wordt het aan huis geleverd en zelfs gemonteerd. Productie metaal Eindhoven bied alleen het beste kwaliteit en de gespecialiseerde vakmensen zijn altijd aanspreekbaar voor advies en informatie.