Is er een kindje op komst, dan wil je de allermooiste kamer ooit voor je baby maken. In de gemiddelde kinderkamer vind je een mooie wieg of ledikant terug, een kledingkast, een commode voor het verschonen, een vuilnisemmer voor de luiers, en een handige plank waar luiers en verschoning eenvoudig te pakken zijn. Je kleedt de babykamer aan met mooie gordijnen, verlichting, een speelmobiel, knuffels en natuurlijk met fabuleus behang! Het behang voor de kinderkamer is namelijk een niet te onderschatten sfeerbepaler! En er valt heel wat te kiezen. 

Welk behang kies je voor de kinderkamer? 

In een kinderkamer wil je het nooit te donker hebben. Is je baby eenmaal wakker en alweer enkele maanden oud, dan wordt de omgeving steeds interessanter voor je kindje. Hoe leuk is het dan als er voor je kind van alles valt te ontdekken op het behang? Tijdens het verschonen op de commode ondergaat jouw baby de verschoning en terwijl jij bezig bent is het voor je baby hartstikke leuk om van alles te ontdekken op het behang! Houd hier dus rekening mee bij de plaatsing van de commode! Daarnaast vinden kinderen het op een bepaalde leeftijd ook super leuk om zichzelf in de spiegel te zien. Kies je voor een spiegel langs de commode, dan kun je deze vaak ook ingebouwd kopen: wel zo veilig. 

Tips voor het mooiste behang in de kinderkamer!

Buiten het feit dat je mooie, speelse en lieflijke taferelen als afbeelding kunt kiezen, is behang ook nog eens een echte sfeerbepaler. Dit is precies de reden waarom de meeste jonge ouders geen geheel donker behang uiteraard uitkiezen voor de kinderkamer. 

Om sfeer aan te brengen met behang in de kinderkamer is het uitermate mooi om één wand uit te kiezen die je in bijvoorbeeld een effen behang geeft (tip: kies bijvoorbeeld een silallook behang, of een behang met een natuurlijke print zoals hout, of rieten patroon). De kalmerende werking die van natuurlijke taferelen uitgaat is ook voor je kindje aangenaam. 

Behang met speelse afbeeldingen

Kinderen zijn natuurlijk gék op fantasierijke afbeeldingen! Hoe klein ze ook zijn, een leuke auto met oogjes of glimlachende dieren doet ze al snel kraaien van plezier. Kinderen kunnen zelfs hun eigen verhaal op een gegeven moment bedenken bij dergelijke afbeeldingen, hoe eenvoudig ook! Een behangmerk als Studio Ditte weet dit als geen ander. Met een zeer talrijk oeuvre aan speelse afbeeldingen in vele kleurschakeringen, heeft dit merk zich sterk geprofileerd als behangmerk voor de kinderkamer. Zomaar een greep uit het assortiment van Studio Ditte: auto behang, retro vogelbehang, dieren behang (paarden, honden, olifanten, dino’s en noem het maar op!), tot aan poëziealbum plaatjes behang (we just love it!).  Ook voor de oudere kinderen onder ons, zeg maar 30+, vind je de gaafste Studio Ditte behang! Heb jij het Delfts Blauwe behang al ontdekt bijvoorbeeld? Je ziet, wij worden al flink enthousiast van dit gave merk. Voor iedere kinderkamer ontdek je er de beste premium behangsoorten voor de kinderkamer!