Ben je nog tevreden over je huidige badkamer, maar ontbreekt het aan de juiste sfeer? Op een gegeven moment valt de look en feel van je badkamer je niet meer op, alles staat al zo lang op zijn plek, je kijkt er overheen. Meestal begint het pas te kriebelen zodra je ergens anders een mooie badkamer hebt gezien, in een woonmagazine, bij vrienden, of in een hotel bijvoorbeeld. De sfeer van de andere badkamer, dat zou jij thuis ook wel willen. Maar ja, om nu de hele badkamer te verbouwen doe je ook niet zomaar – en zeker niet als je badkamer nog best nieuw is. Gelukkig kun je met bijzondere en stijlvolle badkameraccessoires je badkamer echt transformeren tot iets nieuws. In dit artikel nemen de mooiste badkamer accessoires met je door!

Functionele badkamer accessoires

De aankleding van je badkamer bestaat uit vele facetten, waaronder functionele accessoires zoals rekjes, kastjes of een mooie spiegelkast voor boven de wasbak.

Rekjes zijn voornamelijk in kunststof, RVS of hout verkrijgbaar en kennen elk hun eigen uitstraling. RVS benadrukt de moderne uitstraling van een badkamer, waar hout zorgt voor een rustieke sfeer.

Kastjes zijn in zeer veel afmetingen te koop. Plaats er een naast je ligbad of in een hoekje en stapel er wat handdoeken op, dit zorgt voor een fijne sauna-achtige uitstraling. Kies handdoeken in een kleur naar wens.

Spiegels voor boven de wasbak kunnen de uitstraling van je badkamer extra sfeer geven en bieden een hoog comfort wanneer zij voorzien zijn van verlichting. De verlichting kan zich boven de spiegel bevinden, maar kan ook mooi in de spiegel geïntegreerd zijn, wat een extra bijzondere uitstraling geeft. Heb jij onvoldoende kastruimte in je badkamer? Overweeg dan een spiegelkast voor boven de wasbak, deze zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar.

Accessoires voor de douche

Ook de douche zelf kun je upgraden met moderne accessoires. Douche accessoires als een moderne regendouchekop geven je doucheruimte een bijzondere metamorfose en zorgen echt voor een andere beleving tijdens het douchen! Daarnaast krijgt je douche ineens een fraaie industriële uitstraling met deze regendouche.

Plaats een mooi plateau optioneel onder de regendouche, of plaats een RVS hoekplateau. Op deze wijze geniet je niet alleen van meer comfort tijdens het douchen, ook straalt het eenheid uit met de regendouche. 

Gebruik jij nog steeds een douchegordijn? Dat kan en moet écht anders! Tegenwoordig plaats je namelijk net zo gemakkelijk een douchewand van mooi glas in vele soorten en maten. Op deze wijze maak je zelfs zeer eenvoudig je eigen inloopdouche, wat een van de mooiste badkamertrends van dit moment is. 

Final touch, de afronding

Echte sfeermakers zijn het, mooie badkamer matten, tandenborstelhouders, maar ook planten in pot en wasmanden. Ze zorgen elk voor een specifieke uitstraling en kunnen de al bestaande sfeer bovendien extra benadrukken. Shop dus eens voor de allermooiste badkamer accessoires in de precieze sfeer die past in jouw interieur.