Stress

Vaak zijn mensen na een verhuizing ontzettend moe. De reden hiervan is uiteraard dat verhuizen veel energie kost, maar een andere oorzaak van vermoeidheid na een verhuizing is dat het hele gebeuren vaak heel wat stress oplevert. Meestal begint dit al met de verkoop en aankoop van een woning, wat een spanning kan dit geven. Daarna begint de fase van organiseren, plannen en regelen. En als laatste dan nog de verhuizing zelf. Wanneer alles tenslotte achter de rug is, hebben veel mensen echt tijd nodig om helemaal bij te komen. Daarom een aantal tips en adviezen om het geheel zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Voorbereidingen

Er wordt wel eens gezegd dat een goede voorbereiding het halve werk is en dat is ook zeker het geval wanneer het gaat om een verhuizing. Ga, wanneer je weet dat er een verhuizing ophanden is, eens een paar uur rustig aan tafel zitten en maak een lijstje met daarop alle puntjes die geregeld moeten worden. Vervolgens kun je dit stap voor stap gaan afwerken en dat zorgt weer voor rust in je hoofd. Wat moet er zoal gebeuren?
-Gas, water en licht opzeggen en regelen voor in het volgende huis
-Afspraken maken met de huidige bewoners van jullie nieuwe huis
-Spullen die je niet meer nodig hebt opruimen en wegdoen
-Huisarts, tandarts en eventueel scholen inlichten
-Nadenken over het vervoer van alle spullen tijdens de verhuizing
-Adreswijzigingen maken
-Verzekeringen controleren
-Planning maken voor de verhuisdag

Kosten verhuizen

Verhuizen kost geld. Afhankelijk van hoe jullie het een en ander regelen zal dit een klein of groter bedrag zijn. Het maakt uiteraard een heel verschil of je de meeste zaken van het verhuizen zelf regelt of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Waarschijnlijk zal het in ieder geval nodig zijn om een verhuiswagen of busje te huren. Vaak kost dit zo’n €80,- per dag. Een andere kostenpost is het overzetten van gas en elektriciteit. Verder gaat ook het opknappen en inrichten van de nieuwe woning en de eventuele tuin een heel bedrag kosten. Tenslotte is het leuk om wat kleinigheidjes te kopen voor familie en vrienden die helpen tijdens het verhuizen.

Tips om relaxt te verhuizen

Als laatste nog een aantal tips en adviezen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.
-Denk goed na over opvang van eventuele kinderen op de verhuisdag. Vergeet hierbij ook de huisdieren niet.
-Begin op tijd met regelen en opruimen. Wat gedaan is, is maar gedaan.
-Pak elke kamer afzonderlijk in, gebruik hiervoor bijvoorbeeld codes. Dit vergemakkelijkt het uitpakken in het nieuwe huis enorm.
-Verhuis het liefst niet in de zomer in verband met eventuele warmte.

verhuizen

verhuizen