Raamdecoratie is op veelzijdige wijze toepasbaar. Al je wensen en vereisten zijn te realiseren en mee te nemen binnen de uiteenlopende soorten raamdecoratie. Raamdecoratie is zo minimalistisch, of luxe -en alles daar tussenin- te maken als je zelf wilt. Low budget oplossingen kunnen prima zijn, maar de echte ware luxe raamdecoratie laat zich niet vergelijken hiermee. Het comfort en de rijke, riante uitstraling van luxe raamdecoratie zijn van grote meerwaarde voor je interieur. In dit artikel nemen we je mee binnen de uitgebreide mogelijkheden van luxe raamdecoratie.

Waarom luxe raamdecoratie?

Voor sommigen volstaat eenvoudige raamdecoratie, zeker wanneer het budget niet al te groot is. De meest eenvoudige raamdecoratie is met stip op één matterende folie welke op het raam geplakt kan worden. Voeg er overgordijnen aan toe en je bent klaar. Maar wat als ’s zomers de zon ’s middags op je raam staat? Dergelijke raamdecoratie biedt geen comfort. Luxe raamdecoratie daarentegen biedt het complete plaatje. Het geeft je woning klasse en is stylish zeer verantwoord. Laten we snel kijken naar de fraaie keuze uit luxe raamdecoratie.

Gevarieerd aanbod van luxe raamdecoratie

Welke prachtige, rijke combinaties zijn te maken met luxe raamdecoratie?

Shutters, zonwering en raamdecoratie ineen

Natuurlijk zijn shutters, maar ook houten jaloezieën, een fraaie luxe oplossing als zijnde zonwering, maar ook fungeren zij als anti-inkijk raambekleding. Je bepaalt op ieder gewenst moment van de dag zelf de lichtinval en mate van inkijk. Houten jaloezieën vormen de budget oplossing voor shutters. Shutters, de bekende luiken aan de binnenzijde van je raam, vormen een ware investering: maar dan heb je ook wat! Shutters zijn zeer sfeerbepalend en kunnen meerdere posities aannemen, doordat zij ook scharnieren bezitten waarmee zij inklapbaar zijn.

Paneel- en lamelgordijnen, geniet van ultra luxe

Paneel- en lamelgordijnen kennen hetzelfde uitgangspunt: beiden zijn via de bediening in- en uitschuifbaar en kunnen zowel geheel openstaan als afgesloten zijn. Doordat paneel- en lamellen gordijnen lamellen zijn welke uit stof bestaan (in plaats van het inmiddels gedateerde kunststof), kennen zij een rijkelijke, warme uitstraling.

Paneelgordijnen zijn fors breder dan lamelgordijnen. Ze passen perfect in een modern interieur en staat fabuleus bij grote raampartijen. De gekozen stof is ook nog af te wisselen met effen en print bijvoorbeeld, iets wat een ultra moderne look geeft aan het geheel.

Elektrisch bedienbare gordijnen

Gordijnen zijn geheel naar eigen keuze al dan niet elektrisch bedienbaar. Kies je dus voor echte luxe, dan zouden elektrisch bedienbare gordijnen zomaar een geweldige oplossing kunnen vormen. Erg populair zijn inbetween gordijnen. Deze luxe gordijnstof is dikker dan vitrage en dunner geweven dan overgordijnen. Het voordeel van inbetween gordijnen is dat je vanaf de binnenzijde van je woning nog naar buiten kunt kijken, maar andersom niet tot nauwelijks overdag. Om de look af te maken kun je inbetween gordijnen bijvoorbeeld combineren met rolgordijnen (zodat inkijk in het donker absoluut uitgesloten is). Samen vormen ze een mooie, moderne keuze. Natuurlijk kun je ook kiezen voor echte overgordijnen, die ook nog eens de warmte langer vasthouden in een woning.