Is je raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe woning waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om de beste keuze te maken.

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel eenvoudig, maar dit doordachte systeem brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Waardoor er altijd wel een is die bij je interieur of huisstijl past. Rolgordijnen zijn veel goedkoper dan andere gordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkte budget jouw woning een make over geven.  Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, duo rolgordijnen, cassette rolgordijnen en ga maar zo door. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel geschikt voor iedere ruimte in je huis. Met rolgordijnen creëer je meer sfeer in je huis omdat je ze helemaal naar je wens kunt laten maken.  Ze zijn in verschillende kleuren, maten en stijlen te verkrijgen.

Hoe hang je rolgordijnen op?

Een rolgordijn ophangen is geen probleem de meeste rolgordijnen zijn met een schroevendraaier of accuboormachine op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven ze vrijwel nooit geïnstalleerd te worden door een vakman, wat je enorm veel geld aan montagekosten kan besparen.

Wat zijn voordelen en nadelen van rolgordijnen?

Het eerste voordeel is van een rolgordijn is dat je hem zelf kan installeren. Je hoeft dus vrijwel nooit hiervoor een vakman in te huren. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlakte waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast vangen rolgordijnen vrij weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huissmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking heeft voor temperatuur en geluid. Ook kan je de rolgordijnen bestellen in allerlei soorten en maten waardoor het altijd perfect in je interieur past.  

Helaas heeft alles nadelen in dit geval hebben ook rolgordijnen nadelen. Nadelen van rolgordijnen zijn. Dat het zo kan het zijn dat ze na een aantal jaar beginnen te verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijnen altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijn wordt dan lichter van kleur.

Zie website van rolgordijnenexpert