We hebben er allemaal wel eens last van gehad: een slapeloze nacht. Wat je ook probeert of doet, het lukt je maar niet om in slaap te komen. Erg vervelend natuurlijk. Niet alleen gaan de uren super langzaam voorbij, ook heb je steeds minder uren slaap. Dat terwijl je werkdag of schooldag morgen gewoon weer om 09.00 begint, ongeacht hoeveel je nu geslapen hebt. Gelukkig kun je erg veel doen tegen het niet kunnen slapen, jij ook! Kan je niet slapen en ben je benieuwd wat je moet doen om lekker in slaap te vallen? In dit artikel leggen wij je uit wat je kunt doen. Wij geven je 3 rustgevende tips!

Waarom kun je niet slapen?

Er is niet echt één vaste reden waarom een mens niet kan slapen. Dit kan met heel veel verschillende dingen te maken hebben. Zo kan je bijvoorbeeld na een middagdutje vervolgens in de avond minder goed in slaap komen. Simpelweg omdat je dus al geslapen hebt. Ook kan het voorkomen dat je veel cafeïne houdende dranken hebt gedronken. Denk aan koffie bijvoorbeeld. Deze stofjes zorgen ervoor dat je niet kunt slapen. Het kan ook voorkomen als je even niet lekker in je vel zit en piekert over een aantal zaken, vervelend, maar gelukkig op te lossen!

3 tips om beter en sneller te slapen

Wij geven je nu 4 tips die je kunt gebruiken wanneer je niet in slaap kunt komen.

Tip 1. Luister rustige en kalme muziek

Wanneer je last hebt van slapeloosheid, dan betekent het waarschijnlijk dat je nog druk in je hoofd bent. Door rustige muziek te luisteren, is dit verleden tijd.

Tip 2. Even uit bed gaan

Kun je niet slapen? Probeer dan eens even uit bed te gaan. Ga even 5 minuten wat doen en probeer het vervolgens opnieuw.  Trek je pyjama weer aan en ga opnieuw in bed liggen en doe dit keer rustig aan. Op zoek naar een geschikte pyjama? De Schiesser pyjama voor heren is perfect! Voor de dames is de Charlie Choe damespyjama ideaal!

Tip 3. Zorg voor een goede temperatuur Heb je het te warm of te koud? Dan is het niet zo gek dat je niet snel in slaap kunt vallen. Zorg dus voor een goede temperatuur!