PVC vloeren zijn ongekend populair en dat is niet zomaar. De PVC vloer biedt gewoon hartstikke veel mogelijkheden, die we in dit artikel met je zullen doornemen. Ook lees je hier welke PVC vloeren in 2022 de trend van het jaar vormen. Overweeg jij een PVC vloer te kopen? Een slimme keuze, want met PVC kun je alle kanten uit. Lees je mee?

Vastklikken of plakken? De 2 meest voorkomende PVC vloeren

Verlijmbare PVC vloeren lijken erg op vinylvloeren, alleen de bovenste laag van de vinylvloer is zachter, waardoor deze eerder beschadigd kan raken dan bij PVC het geval is. Zowel PVC als vinyl hebben de kenmerken dat beiden een geluiddempend effect hebben, slijtvast zijn én dat beiden warmte langer vasthouden. Hierdoor voelt de vloer niet snel zeer koud aan en dat is prettig, vooral in de winter. Een laminaatvloer voelt daarentegen veel kouder aan zonder vloerverwarming.

De verlijmbare PVC vloer (in stroken of tegels) moet op een zeer strak afgewerkte betonnen ondervloer gelegd worden. Kent de betonvloer oneffenheden, dan moet deze allereerst ge√ęgaliseerd worden met een middel als egaline. Zowel het egaliseren van de betonvloer als het lijmen van de PVC vloer kun je veruit het beste aan de vakman overlaten, aangezien dit snel mis kan gaan.

De klik PVC vloer

PVC laminaat, of klik PVC tref je in verschillende soorten uitvoeringen, diktes en kwaliteiten. Deze vloer kun je in tegenstelling tot de verlijmbare PVC vloer wel eventueel zelf leggen. Het voordeel van klik PVC is dat je deze vloer weer kunt meenemen indien gewenst. Anderzijds heeft verlijmbaar PVC weer als voordeel warmer aan te voelen en geluidsdempend te zijn. Onder de klik PVC vloer dient een ondervloer gelegd te worden, zoals altijd bij laminaat het geval is.

PVC vloertrends van 2022

De PVC vloer biedt werkelijk alle mogelijke type vloeren. PVC vloeren met houtlook zien er zeer authentiek uit. Je vindt ze in alle soorten uitvoeringen:  van whitewash tot antiek eikenlook en van een visgraat vloer tot steigerhout. Kenmerkend is de authentieke uitstraling.

Naast de overweldigende keuze in houtprint vloeren is er de keuze uit tegellook PVC vloeren. Dergelijke vloeren zijn op het eerste gezicht nauwelijks van echt te onderscheiden. Je vindt ze in vele soorten afmetingen, in stroken en tegels.

Visgraat vloer, een mooie woontrend

De absolute trend onder PVC vloeren zijn houten vloeren in bijvoorbeeld visgraat ligging of Hongaarse punt. Deze vloer biedt een ruimte extra grandeur en zijn in vele honderden kleurschakeringen mogelijk. Van modern tot klassiek.

Zowel de visgraat vloer als Hongaarse punt zijn klassieke vormen van vloeren leggen, je vindt ze dan ook vaak terug in monumentale panden van honderden jaren oud, of in oude musea en landhuizen. De visgraat vloer en Hongaarse punt matchen voortreffelijk met zowel een landelijk, klassiek, als industrieel interieur. Kies jij voor de moderne variant, dan oogt hij ook nog eens heel stoer en vormt hij een ware eyecatcher voor je interieur!