Meestal sta je er niet zo snel bij stil tijdens de bouw of verbouwing van je huis. Maar deuren zijn een heel belangrijk element voor je woning. Het maakt het complete plaatje af en ze vallen behoorlijk op. Hieronder helpen we je mee met de juiste deur voor jouw woning.

Wat voor soort deur?

Er zijn super veel verschillende soorten en maten deuren. Bekijk goed welke kleur of soort jij het best vindt passen.  Probeer je deur te laten matchen met een ander element in je huis. Bij je voordeur bijvoorbeeld, is het goed mogelijk om het bijvoorbeeld te matchen met je hekwerk of kozijnen. Het is natuurlijk jouw keuze. Dus probeer hier goed over na te denken. Een voordeur is heel belangrijk omdat het je huis een heel andere uitstraling geeft.

Soorten deuren per woonstijl

Bij binnendeuren kan je per woonstijl kan verschillende deuren toepassen. Je kan dit binnendoen maar ook bij je voordeur.  Zo kan je als je een landelijk interieur hebt een wat grovere houten deur gebruiken bijvoorbeeld. Zorg dat de deur goed aansluit op het interieur. Heb je meer een industrieel interieur ga dan eerder voor een industriële binnendeur.

Een industriële binnendeur heeft een stoere uitstraling en er wordt vaak gebruik gemaakt van veel glas. Voorderest geeft een industriële binnendeur een open en stoere uitstraling aan je huis. Heb je een wat moderner interieur past een industriële binnendeur ook meestal goed bij je interieur. Omdat er gebruik gemaakt wordt van veel glas. Industriële binnendeuren kan je ook toepassen als schuifdeur.

Wat voor materiaal

 Als je een deur uitkiest moet je ook goed nadenken over wat voor materiaal je kiest. Als je bijvoorbeeld voor een houten deur gaat. Moet je er rekening mee houden dat je de deur vaker moet onderhouden of dat er scheuren in komen. Als dit het beste bij je interieur past moet je het zeker goed overwegen om te doen.

Maar je moet ook in je achterhoofd houden dat een houten deur een stuk meer onderhoud nodig heeft dan een kunststof binnendeur. Een kunststof binnendeur geeft een minder natuurlijke uitstraling. Hout past goed bij een landelijk interieur. Maar als je een modern of industrieel interieur hebt is een kunststof binnendeur een betere optie. Een kunststof binnendeur heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een houten deur. Het behoudt zijn kleur vast en je hoeft hem niet met regelmaat te lakken.